Važne poruke

Crnadak: Dodik nije uspio iskoristiti Lavrova za kampanju

Najvažnije poruke koje smo čuli, kako je rekao Crnadak, bile su da Rusija čvrsto podržava Deaytonski sporazum
Vijesti / Politika | 23. 09. 2018. u 15:00 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Posjeta ministra vanjskih poslova Ruske Federacije Sergeja Lavrova bila je veoma uspješna i potvrdila je prijateljske odnose s Rusijom, naveo je u priopćenju ministar vanjskih poslova BiH Igor Crnadak.

Najvažnije poruke koje smo čuli, kako je rekao, bile su da Rusija čvrsto podržava Daytonski sporazum, da se stvari u BiH mogu mijenjati isključivo dogovorom dva entiteta i tri naroda i uvjeren je da su ove poruke prihvatljive za svakoga u BiH.

''Veoma je važno što je ministar Lavrov posjetio Republiku Srpsku i što je jasno poručio da se Rusija neće miješati u izbore te da nema svoje favorite među strankama i pojedincima u Republici Srpskoj i BiH. Jučerašnje izjave Milorada Dodika i sramno izvještavanje RTRS-a i drugih medija koje on kontrolira rezultat su činjenice da Dodik nije uspio ovu posjetu iskoristiti za svoju predizbornu kampanju'', kazao je Crnadak, a prenosi Avaz.ba

Ministar Lavrov je, navodi, pokazao diplomatsku veličinu izbalansiranim i otvorenim nastupom, kao i izražavanjem interesiranja za slučaj ''David Dragičević'', koji je najvažnije pitanje trenutno u Republici Srpskoj.

''Bez obzira na negativne stavove predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika, nastavit ću da pomažem internacionalizaciji ovog slučaja u narednom periodu, jer vjerujem da se tako doprinosi njegovom rješavanju'', izjavio je Crnadak.

Kopirati
Drag cursor here to close