Kaže DF

''Čović žali što ne može pomoći Dodiku u glasovanju protiv države BiH''

''Nikada Čović i Dodik neće ostvariti svoje planove, dok je građana BiH koji će uvijek biti spremni da ih u tome spriječe''', navodi se u priopćenju Demokratske fronte.
Vijesti / Politika | 29. 10. 2019. u 17:26 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Demokratska fronta smatra skandaloznom izjavu predsjednika HDZ-a Dragana Čovića koji ističe da u Predsjedništvu Bosne i Hercegovine uvijek fali jedan glas u ime hrvatskog naroda, a protiv Bosne i Hercegovine.

''Čović otvoreno poručuje da je za državu Bosnu i Hercegovinu loše to što on zajedno s Miloradom Dodikom nije u mogućnosti da svaki put kada bi se za to ukazala prilika glasuje protiv interesa države Bosne i Hercegovine'', dodaju.

''Ono što je ipak dobro, jeste činjenica da Čović nije u toj mogućnosti, jer bi kako najavljuje danas, i kako to najavljuje njegov partner Milorad Dodik, već do sada NATO put Bosne i Hercegovine već bio likvidiran'', kažu iz DF-a.

''Zahvaljujući građanima Bosne i Hercegovine koji nisu dopustili da se u Predsjedništvu Bosne i Hercegovine formira koalicija za definitivno razbijanje države Bosne i Hercegovine, borba protiv takvih intencija će se nastaviti, do konačne pobjede državnih ili antidržavnih snaga'', kažu iz ove stranke.

''Demokratska fronta na čelu s predsjednikom Komšićem tu borbu će nastaviti. Nikada Čović i Dodik neće ostvariti svoje planove, dok je građana BiH koji će uvijek biti spremni da ih u tome spriječe''', navodi se u priopćenju Demokratske fronte.

Kopirati
Drag cursor here to close