Formiranje vlasti

Čović: Vlast s njima do Božića

Nakon formiranja vlasti, kaže Čović, tri do šest mjeseci nakon toga treba riješiti pitanje izmjena Izbornog zakona bez međunarodnog uplitanja.
Vijesti / Politika | 18. 11. 2022. u 07:37 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Dragan Čović je za RTV HB kazao da je moguće sa strankama "osmorke" koji su već obavili razgovore o koaliranju sa ovom strankom formirati vlast do Božića.

Na početku, na pitanje hoće li HDZ BiH koalirati sa ''osmorkom'', Čović je rekao:

''Vidjet ćemo. Čini mi se da ide u tom pravcu. Uspjeli smo napraviti jedan snažan iskorak u smislu tih načela, programskog, zajedničkog djelovanja na svim razinama vlasti u Bosni i Hercegovini koji je pokrivao ovaj ciklus izbora. Jedan dio bošnjačkih stranka, s druge strane HNS koji su zajedno sa HDZ-om bili na listama kroz županijsku, entitetsku i državnu razinu. Ono što sam ja vidio ja mislim da ćemo mi već sutra kroz razmjenu elektronskih podataka, određenih korekcija tog sporazuma, u narednih nekoliko dana moći kazatida smo taj dio usaglasili i onda idemo u narednu fazu dogovranja'', rekao je Čović za RTV HB.

Kako rokove, Čović je rekao da do Božića sa ''Osmorkom'' moguće formirati izvršnu vlast tamo gdje možemo na županijama zajedno a svakako na razini entiteta, FBiH i Vijeća ministara BiH.

Nakon formiranja vlasti, kaže Čović, tri do šest mjeseci nakon toga treba riješiti pitanje izmjena Izbornog zakona bez međunarodnog uplitanja.

Također, Čović je ponovio da ne dolazi u obzir koaliranje sa DF-om.

Kopirati
Drag cursor here to close