Posjetio Maticu hrvatsku

Čović u Zagrebu: Naglašena potreba jačanja Matičinih ogranaka u BiH

Na sastanku se razgovaralo o položaju Hrvata u BiH i radu sedamnaest bosanskohercegovačkih ogranaka Matice hrvatske.
Vijesti / Politika | 21. 09. 2023. u 16:32 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik Hrvatskog narodnog sabora BiH Dragan Čović posjetio je u četvrtak Maticu hrvatsku, a s političkim čelnikom Hrvata u BiH susreli su se predsjednik Matice hrvatske Miro Gavran, potpredsjednik Damir Zorić, gospodarski tajnik Ivica Nuić i poslovna tajnica Ana Preost.

Na sastanku se razgovaralo o položaju Hrvata u BiH i radu sedamnaest bosanskohercegovačkih ogranaka Matice hrvatske.

Posebno je naglašena potreba umrežavanja i jačanja Matičinih ogranaka u BiH kako bi se podigla razina organiziranosti i utjecaja najstarije hrvatske kulturne ustanove u BiH.

Razgovaralo se i većoj dostupnosti Matičinih knjiga u BiH, kao i o suradnji s drugim institucijama Hrvata u BiH.

Predsjednik Matice hrvatske Miro Gavran zahvalio je predsjedniku HNS-a BiH Draganu Čoviću na posjeti i kazao da su Matičini ogranci u BiH središnjici iznimno važni, dok je gospodarski tajnik Ivica Nuić rekao da treba stvoriti preduvjete kako bi se Matica hrvatska snažnije afirmirala kao čimbenik razvoja u BiH.

Čović je zahvalio na pozivu i kazao da mu je čast i privilegija biti u Matici hrvatskoj. Dao je punu podršku Matičinim nastojanjima za jačanjem ogranaka MH u Bosni i Hercegovini i obećao konkretnu pomoć u organizacijskom smislu u cilju jačanja i afirmacije hrvatske kulture u BiH, priopćeno je iz Matice hrvatske.

Kopirati
Drag cursor here to close