VIDEO

Čović stigao u Aluminij

Naime, jučer je, nakon okupljanja radnika pred središnjicom stranke, dogovoreno da će ih Čović primiti danas u podne, no jutros je iz HDZ-a BiH priopćeno kako će se sve dogoditi u krugu tvornice
Vijesti / Politika | 11. 07. 2019. u 12:06 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Dragan Čović, predsjednik HDZ-a BiH stigao je u poduzeće Aluminij na sastanak s upravom ovog mostarskog poduzeća.

Naime, jučer je, nakon okupljanja radnika pred središnjicom stranke, dogovoreno da će ih Čović primiti danas u podne, no jutros je iz HDZ-a BiH priopćeno kako će se sve dogoditi u krugu tvornice na što, kako nam je potvrđeno, radnici neće pristati.

''Predsjednik HDZ-a BiH dr. Dragan Čović obići će danas mostarski Aluminij, te će se sastati sa menadžmentom, Nadzornim odborom i sindikatom Aluminija. Prilikom sastanka razgovarat će se o trenutnom stanju i problemima te mogućnostima za rješenje kratkoročne i dugoročne situacije u Aluminiju. Sastanak će se održati u 12.00 sati u prostorijama Upravne zgrade Aluminija'', stoji u priopćenju stranke.

Svijeće, lopovi i ponosna Hercegovina: Prosvjed pred zgradom HDZ-a

Radnici Aluminija i građani koji ima pružaju podršku okupili su se ispred zgrade HDZ-a BiH koju osigurava policija. Ispred zgrade pale se svijeće, uzvijekuje se ''Lopovi!'', ''Dragane, lopove!'' te se pjeva ''Ponosna moja je zemlja Hercegovina''.. Tekst članka se nastavlja ispod banera ''Po dogovoru je bilo da je sastanak u 12 ovdje.

No, radnici su naveli kako pristaju na sastanak samo u stranačkoj središnjici ispred koje su se okupili zajedno s građanima u prosvjedu podrške koji osigurava policija. 

Ispred zgrade pale se svijeće, uzvijekuje se ''Lopovi!'', ''Dragane, lopove!'' te se pjeva ''Ponosna moja je zemlja Hercegovina''.

Naime, mostarski Aluminij ugašen je u srijedu četiri minute nakon ponoći, a radnici su utorak proveli u prosvjedima.

Kopirati
Drag cursor here to close