Zorica Bukinac

Čović primio vjerodajna pisma novoimenovane veleposlanice Slovenije u BiH

Vijesti / Politika | 13. 09. 2017. u 13:34 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjedatelj Predsjedništva Bosne i Hercegovine Dragan Čović primio je vjerodajna pisma novoimenovane veleposlanice Republike Slovenije Zorice Bukinac.

Tijekom predaje vjerodajnih pisama, sugovornici su se složili da Bosna i Hercegovina i Republika Slovenija imaju tradicijski dobre i prijateljske bilateralne odnose, bez otvorenih pitanja.

Čović je naglasio da je članstvo u EU najvažniji vanjskopolitički cilj BiH, te da perspektiva članstva u EU nastavlja biti pokretačka snaga za pozitivne demokratske, političke, ekonomske i društvene promjene u našoj zemlji. Europski put nema alternativu.

Pozdravio je kontinuiranu potporu koju je Republika Slovenija pružila u procesu pridruživanja EU, te iskazao očekivanje da će ova potpora i pomoć biti nastavljene u kontekstu stjecanja statusa kandidata za članstvo u EU.

Veleposlanica Bukinac je iskazala zadovoljstvo činjenicom da se radi na rješavanju problema stare devizne štednje u Ljubljanskoj banci, koje je opterećivalo odnose dviju država. Naglasila je da će njezina zemlja nastaviti podupirati BiH na europskom i NATO putu.

Čović je poželio uspjeh u radu veleposlanici Republike Slovenije Zorici Bukinac i iskazao uvjerenje da će se bilateralni odnosi dviju zemalja u budućnosti razvijati na obostranu korist.

Kopirati
Drag cursor here to close