BiH i Rusija

Čović poziva na širenje suradnje BiH i Rusije

Dragan Čović je izjavio da namjerava da predloži predsjednici Savjeta Federacije Rusije Valentini Matvijenko da ojačaju međuparlamentarnu suradnju između dvije države
Vijesti / Politika | 08. 02. 2020. u 17:04 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Dragan Čović je izjavio da namjerava da predloži predsjednici Savjeta Federacije Rusije Valentini Matvijenko da ojačaju međuparlamentarnu suradnju između dvije države, čime bi se, po njegovom mišljenju, pomoglo da se izradi jedinstveni pristup u BiH prema Moskvi.

''Namjeravam da izađem sa inicijativom o organizaciji aktivnije suradnje između parlamentarnih komiteta, što će nam pomoći da se pomogne međusobno razumijevanje, izgrade sustava bilateralne komunikacije i otvaranje vrata za povećanje ekonomske i kulturne suradnje'', rekao je Dragan Čović.

Među aktualnim zadacima koji stoje pred BiH je, kako je naglasio, potreba da se postigne unutarnja stabilnost za račun izgradnje odnosa između tri naroda države – Hrvata, Srba i Bošnjaka, prenosi Sputnik.

''Dok to ne uradimo, bit će nam krajnje teško da izgradimo odnose sa drugim utjecajnim državama, uključujući sa Rusijom. U vezi s tim, imamo što da naučimo od Ruske Federacije'', naglasio je on.

Čović je konstatirao da je krajnje slab ruski utjecaj u BiH, posebno u Federaciji BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close