Uspostava vlasti

Čović još jednom potvrdio: ''Na čelu Vlade HNŽ bit će žena''

''Ono u što sam siguran jeste da će na čelu Vlade HNŽ biti dama'', rekao je u četvrtak medijima predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović.
Vijesti / Politika | 19. 01. 2023. u 17:29 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Uspostava vlasti u Hercegovačko-neretvanskoj županiji ići će paralelno sa uspostavom vlasti u županiji Središnja Bosna, a ono u što sam siguran jeste da će na čelu Vlade HNŽ biti dama'', rekao je u četvrtak medijima predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović.

Naglasio je kako će na izvršne funkcije ''nova lica''.

''Vodimo računa o tome da imamo potpuno osvježenje u izvršnoj vlasti, posebno na županijskim razinama. Smatram da je osam godina bilo dovoljno da svi pokažu što mogu, kako u vladi ove županije, tako i u ostlaim županijama, pa i na federalnoj razini'', istaknuo je prvi čovjek HDZ-a BiH.

Poručio je da će to ''biti nove osobe koje imaju dosta vremena prezentirati novu viziju i energiju''.

''Imena ćete znati uskoro, a moram vam i to reći, o imenima na županijskoj razini odlučuju županijski organi stranke, dok sam ja kao predsjednik stranke zadužen dominantno za uspostavu vlasti na državnoj i federalnoj razini'', kazao je Čović.

Dodao je i kako će Županija Zapadnohercegovačka dobiti vladu u sljedećih 15-ak dana.

''Sve to je dogovoreno na posljednjoj sjednici Predsjedništva stranke'', poručio je Čović.

Podsjetimo, prema informacijama koje je Bljesak.info dobio od izvora bliskog Predsjedništvu HDZ BiH, kao kandidatkinje za predsjednicu Vlade HNŽ razmatraju se Darijana Katić, Tonka Krešić, Vlatka Martinović i Zora Dujmović.

Prema našem izvoru, najviše šanse da postane nova predsjednica Vlade u HNŽ ima Darijana Katić.

 

Kopirati
Drag cursor here to close