Govor o stanju u BiH

Čović upozorio: Zapaljiva retorika usmjerena je prema hrvatskom narodu, katoličkoj vjeri i simbolima

Čović je upozorio je na zapaljivu retoriku, govor mržnje i napade usmjere ne samo na legitimne predstavnike hrvatskog naroda nego i na hrvatski narod u cjelini, katoličku vjeru i hrvatske simbole.
Vijesti / Politika | 25. 08. 2022. u 18:05 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik Hrvatskog narodnog sabora BiH i zamjenik predsjedatelja Doma naroda PS BiH Dragan Čović u Zagrebu je sudjelovao na Konferenciji veleposlanika, generalnih konzula, konzula i vojnih izaslanika Republike Hrvatske.

Okupljeni visoki dužnosnici razgovarali su o ulozi Republike Hrvatske i njenih predstavnika u svijetu te o položaju Hrvata izvan Republike Hrvatske.

Čović se obratio prisutnima tijekom posebne panel rasprave, na kojoj je govorio o odnosima Bosne i Hercegovine i Republike Hrvatske te dosadašnjoj i planiranoj suradnji, priopćeno je iz HNS-a. 

Također, informirao je sve prisutne o ozbiljnim problemima s kojima se Bosna i Hercegovina, a osobito hrvatski narod susreće usprkos svom ustavnom statusu u najvećoj političkoj krizi nakon Daytona.

U tom svjetlu istaknuo je kako je bitno koristi učtiv jezik diplomacije prenoseći istinu o aktualnoj situaciji u BiH te podizati svijest o alarmantnim političkim agendama koje zazivaju urušavanje Sporazuma koji je Bosni i Hercegovini donio mir.

Upozorio je na zapaljivu retoriku, govor mržnje i napade usmjere ne samo na legitimne predstavnike hrvatskog naroda nego i na hrvatski narod u cjelini, katoličku vjeru i hrvatske simbole. Izmjene Izbornog zakona su naznačene kao prioritet i osnova formiranja vlasti nakon listopadskih izbora ali i povratak pomirenja između bošnjačkog i hrvatskog naroda u BiH.

Čović je na marginama Konferencije održao radne sastanke s visokim dužnosnicima s kojima je razgovarao o trenutnoj situaciji u Bosni i Hercegovini i potrebnim koracima za ostvarenje napretka i zaštite hrvatskoga naroda.

Kopirati
Drag cursor here to close