Dobrosusjedski odnosi

Čović pisao Plenkoviću: Snažan doprinos procesu europskih integracija BiH

Dragan Čović uputio je pismo predsjedniku Vlade Republike Hrvatske Andreju Plenkoviću povodom uspješnog okončanja sastanka lidera Europske unije i zapadnog Balkana u Zagrebu.
Vijesti / Politika | 08. 05. 2020. u 17:44 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH (PSBiH) Dragan Čović uputio je pismo predsjedniku Vlade Republike Hrvatske Andreju Plenkoviću povodom uspješnog okončanja sastanka lidera Europske unije i zapadnog Balkana u Zagrebu.

''U svjetlu održanog sastanka lidera Europske unije i zapadnog Balkana, dozvolite mi još jedanput, u ime svih naroda Bosne i Hercegovine, kao predsjedatelj Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH uputiti iskrenu zahvalu za Vaše nesebično zalaganje i snažan doprinos procesu europskih integracija BiH u ulozi predsjednika Vlade zemlje predsjedateljice Vijeća Europske unije'', navodi se u pismu.

Dodaje se da je Bosna i Hercegovina "rezultatom Vaše iznimne potpore i razumijevanja te zalaganja Republike Hrvatske na održanom sastanku imala posebno mjesto i vidljivost, s posebnom pažnjom posvećenom pitanjima našeg europskog puta, zaštite legitimnosti i ustavne jednakopravnosti Hrvata u BiH“.

''Vaše nemjerljive zasluge prilikom predaje Zahtjeva BiH za članstvo u Europskoj uniji značajno su pomogle iskorak BiH ka članstvu u velikoj europskoj obitelji. Danas je Vaša potpora dobijanju kandidatskog statusa BiH preznačajna, na čemu Vam izražavam veliku zahvalnost. Uvjeren sam da BiH može sustići ono što je u prethodnom razdoblju propustila i time uspješno nastaviti put ka punopravnom članstvu u Europskoj uniji. Duboko vjerujem da ćemo na zahtjevnom putu integriranja u Vama i Republici Hrvatskoj i dalje imati pravog i iskrenog prijatelja'', navodi Čović u pismu.

Zahvalio je i na razumijevanju te financijskoj potpori Europske unije s ciljem podsticanja oporavka, ubrzanja gospodarskog rasta i potpore reformskim procesima nužnim za iskorake na putu ka EU kojom će i Bosna i Hercegovina biti obuhvaćena.

U vjeri nastavka dosadašnje uspješne suradnje i susreta srdačno Vas pozdravljam - navodi se u pismu predsjedavajućeg Doma naroda PSBiH Dragana Čovića predsjedniku Vlade Republike Hrvatske Andreju Plenkoviću, saopćeno je iz Sektora za odnose s javnošću PSBiH.

Kopirati
Drag cursor here to close