"Da se zla iz prošlosti više nikada neće ponoviti"

Čović odao počast ubijenim mostarskim Židovima pa obnovio zakletvu

Čović je nazočio molitvi i polaganju vijenaca zajedno s veleposlanikom Države Izrael, Noalom Gel Gendlerom te predsjednikom Židovske općine Mostar Amirom Gross Kabirijem.
Vijesti / Politika | 01. 09. 2022. u 15:18 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zamjenik predsjedatelja Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovin Dragan Čović u četvrtak je u Mostaru sudjelovao na ceremoniji na Židovskom groblju u Mostaru, na kojemu je odao počast za 137 ubijenih mostarskih Židova.

Čović je nazočio molitvi i polaganju vijenaca zajedno s veleposlanikom Države Izrael, Noalom Gel Gendlerom te predsjednikom Židovske općine Mostar Amirom Gross Kabirijem.

Okupljeni su u obraćanju iskazali počast žrtvama teških zločina te obnovili zakletvu da se zla iz prošlosti više nikada neće ponoviti. Istaknuta je i zajednička predanost u osvjetljavanju i ispravljanju povijesnih nepravdi i zaustavljanju diskriminacije prema židovskoj zajednici u Bosni i Hercegovini.

Foto: PR / Čović i veleposlanik Gendler

Nakon posjeta Židovskom groblju, Čović je održao je oproštajni sastanak s veleposlanikom Noahom Gel Gendlerom.

Čović je veleposlaniku iskazao duboku zahvalnost za nesebičan doprinos razvoju odnosa između dviju država, ali i učvršćivanju odnosa između dviju zajednica. Istaknuo je kako je veleposlanik Gendler pokazao prijateljstvo prema Bosni i Hercegovini koje nikada neće biti zaboravljeno.

Također, dužnosnici su zajednički istaknuli zadovoljstvo bilateralnim odnosima i gospodarskom suradnjom, naglašavajući nastavak jačanja partnerstva u svim područjima.

Kopirati
Drag cursor here to close