Susret sa strancima

Čović o reformi izbornog zakonodavstva: Dva mjeseca za završetak procesa

''Ovaj postupak mora biti završen u naredna dva mjeseca'', napisao je Čović.
Vijesti / Politika | 23. 04. 2021. u 16:44 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Američki veleposlanik u BiH Eric Nelson i specijalni predstavnik EU Johan Sattler razgovarali su danas s Bakirom Izetbegovićem i Draganom Čovićem o izbornim i ustavnim reformama.

''Veleposlanik Eric Nelson i specijalni predstavnik EU Johan Sattler sastali su se danas s predsjedateljem Doma naroda BiH Bakirom Izetbegovićem i zamjenikom predsjedatelja Draganom Čovićem, kako bi promovirali dijalog o vladavini zakona, ostvarivim izbornim i ekonomskim reformama neophodnim za povjerenje građana i napredak na putu ka EU'', navode iz Veleposlanstva SAD-a, prenosi Klix.ba.

Istaknuli su da Sjedinjene Države čvrsto podržavaju teritorijalni integritet i suverenitet BiH te da su zapaljiva retorika i koraci za podrivanje ovih principa nerealni, neprihvatljivi i antidaytonski.

''Pored toga, ove akcije služe kao izgovor za lidere da izbjegnu odgovornost za provođenje važnih reformi kao što su uključiva izborna i ograničena ustavna reforma za slobodnije i poštenije izbore, mjere vladavine zakona kako bi se korumpirani smatrali odgovornima i ekonomske promjene koje donose radna mjesta i investicije. Prava reforma i ozbiljan dijalog, a ne destabilizirajuće akcije i retorika, ono su što će građanima BiH donijeti bolje budućnost'', navodi se na Twitter nalogu Veleposlanstva SAD-a u BiH.

Čović je na Twitteru napisao da je sastanak o reformi izbornog zakonodavstva, stabilnosti i dijalogu, kao i neophodnim koracima naprijed ka statusu kandidata za prijem u EU bio konstruktivan.

''Ovaj postupak mora biti završen u naredna dva mjeseca'', napisao je Čović.

Na Twitteru se oglasio i Sattler.

Kako je napisao, veleposlanik Nelson i on ponovili su važnost dijaloga, reformi EU i uključivog procesa izborne/ustavne reforme, u skladu s Mišljenjem EU, što treba dovesti do slobodnijih i poštenijih izbora 2022. godine, prenosi HMS.

Kopirati
Drag cursor here to close