Očekuje imenovanja

Čović o problemu javnih servisa - opet neko nadmudrivanje

''Kako govoriti o neovisnom mediju ako javni emiter 10-ak godina bez izbora uprvanih tijela ureništva i prava, tu imamo i spor'', rekao je Dragan Čović komentirajući probleme u javnim servisima.
Vijesti / Politika | 27. 05. 2024. u 15:25 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Bili smo kao partneri dogovarali i dogovorili da idemo u proces rješenja i financiraja BHRT-a i drugih aktera. Tada je to bio jedan simboličan transfer od 4 milijuna. Dio tog transfera nije ni realiziran i tu je opet neko nadmudrivanje ključno pitanje'', kazao je Dragan Čović, odgovarajući a novinarska pitanja nakon 12. sjednice predsjedništva HDZ-a.

Kaže kako bi sutra trebali imati i imenovanja kada je u pitnaju Federalna televizija, suklando zakonu.

''Inzsitirmao kao partneri da ga završimo. Kako govoriti o neovisnom mediju ako javni emiter 10-ak godina bez izbora uprvanih tijela ureništva i prava, tu imamo i spor'', rekao je.

Primarni cilj, kaže bi trebao biti zaštiti BHRT.

''Ako to ne ide kroz neke druge stvari onda mi mormao uraditi na razini FBiH, ako nismo u stanju uraditi na razini BiH, sva tri partnera su se usuglasila, ali očito se nekom ne žuri i to u upravljačkom dijelu, ali bojim se da smo potrošili sve vrijeme'', rekao je Čović.

Podsjetimo, uslijed krize javnih servisa Radiotelevizija Bosne i Hercegovine (BHRT) danas je ukinuo  15 emisija iz svog programa, a neke emisije će biti skraćene, kako je najavio direktor Belmin Karamehmedović. Na listi 15 emisija koje se ukidaju su "Jedan", "Odbrojavanje", "Putevi zdravlja", "Nova avantura", domaći dokumentarni program, "Propuh", "Thinking Box", "Art Depo", "Moja zemlja", "DVS - Filmski festival u Kanu", "Identiteti", "Global", "Konačno petak s Majom Miralem", "Inbox", "Trend" dok će emisija "Jutro za sve" trajati dva umjesto tri sata.

Kako je Karamehmedović ranije izjavio za medije, ovakva mjera je i prvi korak ka mogućem definitivnom gašenju ove televizije. 

Federalna televizija je uputila i novi poziv BHRT-u, u kojem od njih traže zakonsko postupanje i Poslodavni odbor FTV-a je ponudio, kako oni smatraju, rješenje za koje tvrde da će spasiti oba javna emitera. 

Kopirati
Drag cursor here to close