Pomoć biračima

Čović o organiziranju autobusa: Omogućili smo dolazak na birališta

''Kao najorganiziranija hrvatska stranka u BiH uradili smo sve da nijedan birač koji želi glasovati ne ostane kući'', rekao je Čović.
Vijesti / Politika | 05. 01. 2020. u 09:15 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''HDZ BiH poduzeo sve da svaki Hrvat u BiH koji želi glasovati to može uraditi'', odgovorio je novinarima lider HDZ BiH na upit je li ova stranka organizirala autobuse kako bi birači mogli doći na biračka mjesta.

''Kao najorganiziranija hrvatska stranka u BiH uradili smo sve da nijedan birač koji želi glasovati ne ostane kući, nego da može doći u Mostar, Livno, Tuzlu, Vitez... da obavi svoju građansku dužnost, posebice imajući u vidu da malo sredina ima konzularna predstavnštva gdje se može glasovati'', dodao je Čović.

Inače, predsjednik HDZ BiH glasovao je u nedjelju na predsjedničkim izborima za predsjednika RH. Čović je svoje biračko pravo iskoristio u Mostaru.

Na biralište je došao u pratnji supruge.

''Mislim da će biti veća izlaznost u BiH sada u drugom krugu, a nadam se da će tako biti i u Republici Hrvatskoj. Priželjkujem kontinuitet jednog razmisljanja predsjednce RH kada je u pitanju BiH u cjelini, a posebno hrvatski narod u BiH'', rekao je Čović novinarima.

Kopirati
Drag cursor here to close