EU

Čović ne želi u istu prostoriju s Komšićem: Ide u Bruxelles kratko pozdraviti

Vijesti / Politika | 12. 06. 2022. u 12:02 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Čelnik HDZ-a BiH, Dragan Čović, će ''nakratko pozdraviti i zahvaliti predsjedniku Michelu za angažiranje oko BiH, i tu će sve završiti''.

Foto: Bljesak.info / Veleposlanik Sattler i predsjednik HDZ-a Čović

Objavio je Večernji list taj detalj Čovićevog boravka u Bruxellesu gdje će predsjednik Europskog vijeća Charles Michel okupiti tročlano Predsjedništvo te dužnosnike petnaest političkih stranaka iz BiH koje imaju zastupnike u državnome Parlamentu.

Ovim susretom bi, kako se navodi, ''pokušao s njima definirati svojevrsnu mapu put s kojom bi BiH eventualno pokušala doći do kandidacijskog statusa 2023. godine''.

Večernji list, koji navodi kako ''s obzirom na format sastanka na kojega su pozvane teško posvađane stranke, još u vremenu kada je doslovno počela kampanja za izbore'' ne treba očekivati veliki rezultat'', navodi kako je Čović poručio da ''ne želi biti zajedno na sastanku, pa čak niti u istoj prostoriji s čelnikom DF-a i trostrukim uzurpatorom hrvatske pozicije u državnom Predsjedništvu Željkom Komšićem'' kojega je nazvao drugim bošnjačkim članom Predsjedništva BiH.

"Izborna je kampanja i ne pada mi na pamet ući u jednu takvu utakmicu. A još manje da na bilo koji dokument stavim zajedno potpis s ta dva bošnjačka člana Predsjedništva", rekao je Čović.

Uz Čovića put u Bruxelles su potvrdili čelnici Elmedin Konaković (NiP), Edin Forto (NS), Nermin Nikšić (SDP BiH), Bakir Izetbegović (SDA), Željko Komšić (DF), Nenad Nešić (DNS), Senad Šepić (NB), Nermin Ogrešević (NES), Elzina Pirić (PDA), Branislav Borenović (PDP), Mirko Šarović (SDS), Milorad Dodik (SNSD), Petar Djokić (SP) i Nenad Stevandić (US).

Odlazak u Bruxelles iz osobnih razloga otkazao je čelnik SBB-a BiH Fahrudin Radončić.

Kopirati
Drag cursor here to close