Pitalica

Čović - Kako je akademik priključio struju?

Vijesti / Politika | 05. 10. 2023. u 15:21 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Utjecaj politike na javna poduzeća? Ne smije se pojaviti mogućnost tako nešto'', rekao je za BHRT čelnik HDZ-a BiH Dragan Čović i naveo primjer korištenja javnih poduzeća.

''Jedan naš akademik Slaviša, ja neću govoriti ime da ne povrijedim neke ljude oko njega, ne njega, je bio predsjednik Upravnog odbora televizije federalne, jedno deset godina. Iza njega je li Federalna televizija ikada izabrala svoj upravni, nadzorni odbor itd.  istovremeno je bio predsjednik nadzornog odbora HT Eroneta i dignu se kaznene prijave protiv njega. Mislite da je ijedna mogla završiti na sudu?'', rekao je Čović i dodao da je ''antihrvatstvo tog čovjeka štitilo na sudu pošto je pravosuđe korumpirano do kraja''.

''Jer takav čovjek uzme kao akademki priključi struju bez sustava i optuži ga elektroprivreda i nijedna televizija to nije smjela objaviti. Pa to je katastrofa'', rekao je Čović i naveo kako ''u javnim poduzećima treba uvesti reda''.

Video: Odbrojavanje - 05.10.2023.

Podsjećamo, u travnju ove godine su smijenjeni direktori u Elektroprivredi HZ HB nakon najave Čovića da će se to dogoditi nakon čega je rekao da se ''radi o podmlatku kadrova te najavio sličan scenarij i u Elektroprijenosu BiH i HT-u Eronet''.

Tada je rekao da je ostavka direktora Elektroprivrede HZHB dogovorena ranije i da je taj čin sada samo formaliziran.

"Da odmah raščistimo to. Ona je dogovorna kao koncept pravnog rješenja problema i nadam se da ćemo brzo izaći iz ovoga na način da ćemo imati imenovane vršitelja dužnosti, raspisane natječaje i sve ono što slijedi kad su ovakve situacije u pitanju. Znači nešto što je očekivano bilo, dogovarano proteklih mjeseci, a ovo je samo jedan formalno-pravni čin", objasnio je lider HDZ i HNS-a.  

Kopirati
Drag cursor here to close