Reakcije

Čović: Izetbegović u Tursku otišao u svoje ime, ne u ime Predsjedništva BiH

''U ovom slučaju gospodin Izetbegovoić je otišao u Tursku u svoje osobno ime ili u ime stranke, u ime Predsjedništva svakako nije otišao'', rekao je Čović
Vijesti / Politika | 29. 01. 2018. u 17:17 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Ne znam u čije ime je Bakir Izetbegović, član Predsjedništva BiH otputovao na sastanak s predsjednikom Turske, Recepom Tayyipom Erdoganom i predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, ali znam da Izetbegović u Tursku nije otišao u ime Predsjedništva BiH'', rekao je Dragan Čović, predsjedavajući Predsjedništva BiH u razgovoru za "Dnevni avaz".

"Gospodin Ivanić, gospodin Izetbegović i ja razgovarali smo na tu temu i moje mišljenje je bilo, a jednako je bilo i mišljenje gospodina Ivanića, da je to neprihvatljiva varijanta, i da gospodin Izetbegović nema nijednog razloga da ode, da će to samo izazvati dodatne probleme, nagađanja, radi čega se ide, osobito, jer gospodin Izetebegović ne ide kao predsjedavajući Predsjedništva BiH , nego kao član Predsjedništva BiH, bez ikakve zajedničke platforme, o temama o kojima bi se razgovaralo. U ovom slučaju gospodin Izetbegovoić otišao je u svoje osobno ime ili u ime stranke, u ime Predsjedništva svakako nije otišao",  kazao je Čović.

Osvrnuo se i na nedavnu Izetbegovićevu izjavu u Beogradu da će se vanjska politika BiH voditi isključivo u Sarajevu.

"Sada odjednom jedan od članova Predsjedništva BiH, u čije ime, to ne znamo i o tome svi nagađamo ide u drugu državu, razgovara s predsjednicima druge dvije države i razgovora o nekim temama, koje ne mogu biti ništa drugo do vanjska politika BiH. Nadam se da će nam Izetbegović to pojasniti sutra i prekosutra, ali to je za mene u svakom slučaju kao norma neprihvatljivo", istakao je Čović.

Podsjetimo i predsjednik RS-a Milorad Dodik izjavio je danas da je "ozbiljan presedan to što danas u razgovorima u Istanbulu sudjeluje samo jedan član Predsjedništva BiH i to ne predsjedavajući".



Smatra da se takvim potezima pokušava dati neka druga dimenzija.

''To je opasno za BiH, a dolazi od onih koji su uporno nastojali da se prikažu kao njeni branitelji, što radi Bakir Izetbegović, a ustvari urušava suštinu njenih institucija i njeno postojanje'', utvrdio je Dodik.

Kopirati
Drag cursor here to close