Sastanak

Čović i Katić u Čapljini - Što nakon Vidića?

Razgovaralo se o funkcioniranju Gradskog odbora HDZ-a BiH Čapljina, nakon nedavne ostavke predsjednika Smiljana Vidića.
Vijesti / Politika | 25. 01. 2024. u 15:36 R.I. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik HDZ-a i HNS-a BiH Dragan Čović u četvrtak se sastao s Gradskim odborom i stranačkim dužnosnicima HDZ-a BiH Čapljina.

Sastanku je nazočila i Darijana Filipović, dopredsjednica HDZ-a BiH i zastupnica u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine BiH, izvijestili su iz HDZ-a BiH.

Kako su naveli, razgovaralo se o funkcioniranju Gradskog odbora HDZ-a BiH Čapljina, nakon nedavne ostavke predsjednika Smiljana Vidića.

Također, govoreno je i o budućim unutarstranačkim aktivnostima i funkciji jačanja uloge stranke na terenu pri čemu je naglašena važnost dobre programske pripreme za nadolazeće lokalne izbore.

Foto: HDZ BiH / Predsjednik HDZ-a i HNS-a BiH Dragan Čović u četvrtak se sastao s Gradskim odborom i stranačkim dužnosnicima HDZ-a BiH Čapljina.

Predsjednik HDZ-a govorio je o funkcioniranju institucija i aktualnim političkim procesima.

Usto, iskazao je potporu članovima Gradskog odbora HDZ-a BiH Čapljina da u skorije vrijeme izaberu novo vodstvo i na vrijeme krenu s pripremama za nadolazeće izbore, stoji u priopćenju.

Aktualni čapljinski gradonačelnik i predsjednik Gradskog odbora HDZ BiH Čapljina podnio je nepozivu ostavku na mjesto predsjednika Gradskog odbora stranke. Ostavka je došla u trenutku podizanja optužnice protiv njega, jer, kako je rečeno članovima lokalnog ogranka stranke, ''ne želi opteretiti stranku podignutom optužnicom''.

Foto: HDZ BiH / Predsjednik HDZ-a i HNS-a BiH Dragan Čović u četvrtak se sastao s Gradskim odborom i stranačkim dužnosnicima HDZ-a BiH Čapljina.

Podsjetimo, Županijsko tužiteljstvo HNŽ je nakon provedene istrage podiglo optužnicu protiv Smijana Vidića i Darke Šimovića zbog osnovane sumnje da su počinili kazneno djelo Zlouporaba položaja ili ovlasti. Oni se terete da su firmi 'Neretva energija' iz Čapljine nezakonito dali na korištenje, a potom i prodali zemljište površine 143.159 četvornih metara na području Čapljine, te time omogućili nezakonito stjecanje milijunske koristi kupcu.



''Evidentno je da se radi o politički montiranoj optužnici i radi se o događaju koji se zbio prije 12, 13 godina i baš se evo u ovoj izbornoj godini diže ta optužnica. Naravno, nije mi drago što je podignuta. Međutim, neka svatko radi svoj posao. Ja znam što sam napravio i znam da je sve bilo po zakonu'', rekao je Vidić komentirajući optužnicu.

Vidić četiri mandata zaredom rukovodi Čapljinom u ime Hrvatske demokratske zajednice Bosne i Hercegovine (HDZBiH). 2008. godine je postao i načelnik Općine Čapljina. Na Lokalnim izborima 2020. je kao kandidat HDZBiH-HSS četvrti put izabran na ovu poziciju. Predsjednik Gradskog odbora HDZ BiH Čapljina bio je od 2006. godine. 

Kopirati
Drag cursor here to close