Sastanak

Čović i Kalabuhov: Osigurati legitimno predstavljanje konstitutivnih naroda u BiH

''Neodgodive i neophodne izmjene Izbornog zakona BiH i ograničene ustavne reforme ključne su u predstojećem periodu'', rekao je Čović.
Vijesti / Politika | 22. 05. 2021. u 08:50 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: PR / Dragan Čović i Igor Kalabuhov

Predsjednik HDZ-a Dragan Čović i veleposlanik Ruske Federacije u BiH Igor Kalabuhov istaknuli su da je ravnopravnost konstitutivnih naroda u BiH nesporna kao temelj sadašnje i buduće BiH, te istaknuli potrebu za osiguravanje njihovog legitimnog predstavljanja.

Čović, koji je i zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda Parlamentrane skupštine BiH, istaknuo je da je europski put BiH prioritet koji zahtijeva značajne iskorake u neizbornoj 2021. godini, kojima će se osigurati potrebna unutarnja stabilnost i napredovanje političkog dijaloga, priopćeno je iz HDZ-a.

''Neodgodive i neophodne izmjene Izbornog zakona BiH i ograničene ustavne reforme ključne su u predstojećem periodu'', rekao je Čović.

Čović i Kalabuhov su razgovarali o bilateralnim odnosima, unapređenju suradnje, oporavku od posljedica Covid-19, te drugim važnim temama, poput aktualne političke situacije u BiH.

Istaknuta je suradnja na unapređenju bilateralnih odnosa, jačanju ekonomske i gospodarske suradnje, te sveopćeg razvoja BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close