Poruka iz Gruda

Čović: Treći kanal do kraja godine

''Moramo imati naš kanal kako više ni bismo bili taoci onih koji su na naše zahtjeve za kanalom podizali nacionalni vitalni interes'', rekao je Čović u Grudama.
Vijesti / Politika | 24. 09. 2018. u 23:15 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Nemamo kanal na hrvatskom jeziku u BiH, ali ćemo do kraja godine imati svakako Radioteleviziju Herceg Bosne u potpunom vlasništvu naših općina i županija kako više ni bismo bili taoci onih koji su na naše zahtjeve za kanalom podizali nacionalni vitalni interes'', poručio je na predizbornom skupu HDZ BiH u Grudama predsjednik ove stranke Dragan Čović.

Istu stvar Čović je govorio i u kampanji 2014. godine, kada je rekao da će kanal na hrvatskom jeziku biti gledljiv do kraja 2015. godine.

''Želimo kanal na hrvatskom jeziku kao dio javnog RTV sustava BiH, i vrlo jasno ću kazati, dobit ćemo ga iduće godine kada se vratimo u vlast'', rekao je čelnik HDZ-a BiH i kandidat za hrvatskog člana Predsjedništva BiH Dragan Čović na predizbornom skupu 2014. godine u Širokom Brijegu.

Priznajući da je uspostava hrvatskog televizijskog kanala stvar zbog koje je kritiziran rad njega i njegove stranke, rekao je kako se zaboravlja kako za takvu odluku treba većina dignuti ruku u Parlamentu.

 

''Sada tražimo druga rješenja te mogu kazati da ćemo kroz 3-4 mjeseca imati potpuno završen pravni okvir u kojem odluku neće morati donositi Parlament BiH te ćemo imati servis koji će imati funkciju javnog RTV sustava'', rekao je Čović, ranije.

Čović je u Grudama, pored poruka o kanalu na hrvatskom jeziku, predstavio Izborni program počevši od gospodarstva, potom demografije, ali i pravne države te branitelja.

Na koncu je pozvao svećenike da pozovu narod na glasovanje.

''Katolička crkva, gospodarstvenici, naša mladost, svi smo jedno veliko zajedništvo i nije bitno spominjati za koga da se glasa, samo pozvati ljude da izađu na izbore'', zaključio je Čović u Grudama.

Kopirati
Drag cursor here to close