Obraćanje na posebnoj sjednici

Čović će pozvati srpske predstavnike da se vrate u institucije i tamo štite svoje interese

''Poslat ću vrlo jasnu poruku kako vidim naše odnose i probleme''.
Vijesti / Politika | 01. 02. 2022. u 10:57 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjedatelj Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Dragan Čović izjavio je za Fenu da će danas tijekom obraćanja na posebnoj sjednici Narodne skupštine Republike Srpske u Banja Luci pozvati srpske predstavnike da se vrate u institucije Bosne i Hercegovine, jer tamo mogu najbolje štititi svoje interese.

''Poslat ću vrlo jasnu poruku kako vidim naše odnose i probleme, što su uzroci tih problema i kako vidim rješenje. Moramo raditi, razgovarati, tražiti rješenja i mirnim putom rješavati sve probleme u BiH. Moramo čuvati Ustav BiH i atak na Ustav od bilo koga mora biti jasno prepoznat. Nemamo alternative za rad u našim institucijama. Zato sam i došao u Banja Luku, u Narodnu skupštinu RS, da bih pokazao poštovanje prema toj instituciji, kao što idem na sličan način govoriti i u općine, gradove, županije. Na kraju ću ih pozvati da se vrate u institucije BiH, jer najbolje će se i njihovi interesi štititi ako dođu u Parlamentarnu skupštinu i Vijeće ministara BiH i uključe se u njihov rad, bez obzira što su bili razlozi za izlazak iz njih'', izjavio je Čović za Fenu pred današnje obraćanje u Narodnoj skupštini RS-a.

Dodaje da razgovor nema nadomjestak i da ''moramo učiniti sve da mirnim putom rješavamo probleme u BiH''.

''Različite strategije i pogledi koje imamo možemo samo zajedničkim radom kroz institucije harmonizirati  i napraviti jednu pozitivnu sinergiju. Uz uvažavanje ljudi koji su me pozvali, prepoznavanjem problema koje imamo, očekujem da i predstavnici ove i drugih institucija dođu u Parlamentarnu skupštinu BiH i iznesu svoje stavove o svim problemima'', kazao je Čović.

Naglašava da će istupati i kao predsjedatelj Doma naroda PS BiH, ali i kao predsjednik HDZ-a i HNS-a, jer želi da i oni Hrvati koji žive u RS budu predstavljeni njegovim glasom koji će se boriti i za njihovo mjesto unutar RS-a.

Kopirati
Drag cursor here to close