U Širokom održana 115. sjednica Vlade ŽZH

Ćosić za Bljesak: Bit će predloženo da ostajem mandatar Vlade ŽZH

Uoči 115. sjednice Vlade Županije Zapadnohercegovačke u Širokom Brijegu razgovarali smo s predsjednikom Vlade ŽZH Zdenkom Ćosićem.
Vijesti / Politika | 21. 11. 2018. u 13:50 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Znam da će biti takav prijedlog da ja ostajem mandatar Vlade, a zadnju riječ o tome daje Skupština'', izjavio je za Bljesak.info Zdenko Ćosić, predsjednik Vlade Županije Zapadnohercegovačke uoči 115. sjednice Vlade koja je u srijedu održana u Širokom Brijegu.

Konstituirajuća sjednica novog saziva Skupštine ŽZH zakazana je za petak, 23. studenog, s početkom u 11:00 sati u zgradi ŽZH u Širokom Brijegu.

O samom sastavu novog saziva Vlade Ćosić kaže da će se o tome razgovarati nakon što Skupština potvrdi mandatara.

S druge strane, Vlada nastavlja održavati sjednice, a jedna od posljednjih održana je u srijedu te je na dnevnom redu bilo šest točaka.

Foto: Bljesak.info / 115. sjednica Vlade ŽZH

16 od 23 mandata

''Sve dok se ne konstituira novi saziv Vlade, ova Vlada će zasjedati normalno i raditi svoj posao što joj je i zakonska obveza i jedan normalan proces. Naš učinak u prošlom mandatu je najmjerodavnije ocijenjen na proteklim izborima. Izašli smo i izvjestili naše birače o onome što smo činili, najavili smo cijeli niz programa što namjeravamo učiniti u budućem mandatu i to je ocijenjeno na takav način da smo kao lista dobili više mandata nego smo imali u prethodnom sastavu što znači da ćemo kao politička opcija HDZ BiH i HNS-a imati potpun mandat za sastavljanje nove Vlade'', kazao je Ćosić u razgovoru za Bljesak.info.

Podsjećamo, HDZ BiH je na prošlim Općim izborima u BiH za Skupštinu ŽZH osvojio 16 od 23 mandata te će moći samostalno izabrati presjednika Skupštine te formirati novu Vladu ŽZH.

Prioriteti će biti pitanje neprivatizirane imovine, ruralni razvoj i turizam

Predsjednik Vlade ŽZH govorio nam je i o prioritetima koje će u sljedećem mandatu imati nova Vlada.

''U sljedećem razdoblju mislimo pokrenuti nekoliko projekata i strategija, prije svega na području ruralnog razvoja i turizma. Smatramo da su poljoprivreda, ruralni razvoj i turizam naši najveći neiskorišteni potencijali i valja ih planski i strateški koristit. I još jedan problem koji mislimo konačno do kraja riješiti je pitanje neprivatizirane imovine koja nije u funkciji, koja je mrtvi kapital i koja nas poprilično opterećuje te će to biti prioritet na samom startu nove Vlade'', izjavio je Ćosić.

Foto: Bljesak.info / 115. sjednica Vlade ŽZH

Privlačenje potencijalnih investitora

Krajem listopada ove godine održan je sastanak predstavnika Vlade ŽZH i njemačke tvrtke Lohmann&Rauscher koja je zainteresirana ulagati u ovu županiju gdje bi u startu otvorila 200 radnih mjesta, a u dogledno vrijeme bi broj rastao na 700. 

Na privlačenju ovakvih potencijalnih investitora radi Vlada u suradnji s Uredom Vlade ŽZH za europske integracije, a predsjednik Ćosić ističe da bi se dobrom strategijom i programom moglo privući još zainteresiranih investitora.

''Sve ovo što radimo, prije svega razvojne strategije, su podloga za zainteresirati strane ili domaće investitore. Da biste privukli nečiju pažnju morate imati strategiju, program... Morate znati što hoćete i onda to sve nuditi na tržište i ne sumnjam da će biti sličnih zainteresiranih investitora i da će mnogi od njih i uroditi plodom'', zaključio je u razgovoru za Bljesak.info predsjednik Vlade ŽZH Zdenko Ćosić.

115. sjednica Vlade ŽZH

Vlada je na 115. sjednici usvojila Izvješće o utrošku sredstava ''Tekuće zalihe'' Proračuna Županije Zapadnohercegovačke za 2018. godinu za razdoblje siječanj – rujan 2018. godine.

Foto: Bljesak.info / 115. sjednica Vlade ŽZH

Također, usvojeni su Prijedlog Odluke o izmjeni i dopunama Odluke o donošenju Programa utroška sredstava ''Tekući prijenosi za koncesije'' utvrđenih Proračunom ŽZH za 2018. godinu, Prijedlog Odluke o izmjenama Odluke o prijenosu sredstava ''Tekući prijenosi Agenciji za privatizaciju u Županiji Zapadnohercegovačkoj'' utvrđenih Proračunom ŽZH za 2018. godinu te Prijedlog Odluke o davanju suglasnosti za sklapanje Ugovora o prijenosu Ugovora o zakupu šumskog zemljišta u državnom vlasništvu za podizanje višegodišnjih nasada na djelu k. č. broj: 3968 k.o. Uzarići, Široki Brijeg.

Kopirati
Drag cursor here to close