Jedan je za

Članovi VSTV-a pozvani na ostavke: Ostavku ću podnijeti kada ja budem željela

Dopredsjednica VSTS-a BiH Ružica Jukić je rekla da ne postoji razlog da podnosi ostavku, ocijenivši da je u proteklih sedam godina dobro obavljala svoj posao.
Vijesti / Politika | 19. 06. 2019. u 13:11 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Član Visokog sudskog i tužiteljskog vijeća (VSTS) BiH Goran Nezirović pozvao je rukovodstvo, ali i članove Vijeća da podnesu ostavku, ocijenivši da ovaj saziv VSTS-a neće moći vratiti povjerenje javnosti.

''Što god mi uradili ovaj saziv VSTS-a BiH neće moći vratiti povjerenje i neće biti u stanju provesti reformu pravosuđa'', upozorio je Nezirović na današnjoj sjednici VSTS-a u Sarajevu.

Reagirajući na Nezirovićev poziv i tvrdnje, predsjednik VSTS-a Milan Tegeltija je rekao da nije suglasan s tim i da je u tijeku organizirana i orkestrirana kampanja koja za cilj ima preuzimanje kontrole nad pravosuđem u BiH, piše Srna.

Dodao je kako neće prihvatiti Nezirovićeve sugestije i da je ponosan na aktualni saziv VSTS-a BiH.

Dopredsjednica VSTS-a BiH Ružica Jukić je rekla da ne postoji razlog da podnosi ostavku, ocijenivši da je u proteklih sedam godina dobro obavljala svoj posao.

Dodala je kako je Nezirović taj koji bi trebao podnijeti ostavku.

Dopredsjednica VSTS-a Jadranka Loknić Misirača pozvala je sve koji imaju argumente - zbog kojih bi trebalo da podnese ostavku - da ih iznesu.

''Ostavku ću podnijeti kada ja budem željela, ali ne u ovom momentu, a onda ću da progovorim. Prihvaćam da svi podnesemo ostavku jer smatram da smo za ovo stanje svi podjednako odgovorni'', naglasila je Misirača.

Na današnjoj sjednici usvojen je zapisnik sa sjednica VSTS-a održanih 14. i 15. svibnja, kao i Informacija o realizaciji zaključaka sa sjednica VSTS-a održanih 14 i 15. svibnja, te 29. i 30. svibnja.

Kopirati
Drag cursor here to close