Informacija zastupnicima

Federacija zaključuje ugovore direktno s proizvođačima cjepiva

Federalni zatsupnici informirani o ugovorima za nabavku milijun ipo doza cjepiva
Vijesti / Politika | 26. 05. 2021. u 14:12 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vlada Federacije BiH i Zavod za javno zdravstvo FBiH preferiraju zaključivanje ugovora direktno s proizvođačima cjepiva, kontroliranih od strane matičnih država. U ovom trenutku to su ugovori za nabavku Sinopharma, Pfizera i Sputnika u količinama po 500.000 doza.

O ovome je danas informiran Zastupnički dom Parlamenta Federacije BiH.

Istaknuto je da prijedlozi ugovora zbog klauzule tajnosti nisu mogli biti prezentirani izaslanicima, jer bi se prekršile odredbe sporazuma, te uzrokovale neželjene pravne posljedice.

Federacija Bosne i Hercegovine je direktno pregovarala s Kinom za nabavku 500.000 doza Sinopharm cjepiva protiv SARS-CoV-2 (Vero Cell), inaktivirana i taj ugovor je u fazi potpisa o čemu su danas upoznati federalni izaslanici, navodi se u priopćenju Vlade FBiH.

Prema informacijama dobivenim od predstavništva Pfizera u BiH u tijeku su aktivnosti na dostavljanju ugovora za direktnu nabavku 500.000 doza za Federaciju BiH, preko državne razine.

Vlada Federacije BiH i Vlada Kantona Sarajevo zajednički vode aktivnosti na nabavci cjepiva Sputnjik, u količini od 500.000 doza i to je u završnoj fazi.

Pored ova tri ugovora, Zavodu za javno zdravstvo Federacije BiH dostavljena su još četiri prijedloga ugovora putem posrednika (veletrgovaca), i to za nabavku cjepiva protiv SARS-CoV-2 (Covid 19) proizvođača Pfizer u količini od 500.000 doza, zatim proizvođača Sinovac od 250.000 doza, proizvođača Sinopharm 250.000 doza. Četvrti ugovor je za AstraZenecu uz napomenu da je za njenu nabavku bilo uključeno Veleposlanstvo Bosne i Hercegovine u Londonu.

Kriteriji za odabir su brzina isporuke, cijena i uvjeti plaćanja, a ponuđeni rokovi kreću se od 15 do 30 dana.

Kopirati
Drag cursor here to close