Šta reći

Cirkusu je isključeno grijanje: Parlamentarci šetaju kako bi se zagrijali

''Toliko je hladno da svi šetamo", rekao je Galić
Vijesti / Politika | 07. 03. 2022. u 13:40 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Jakov Galić, član Zajedničke komisija za ljudska prava, ističe da je u prostorijama zajedničkih institucija u Sarajevu toliko hladno da svi šetaju kako bi se zagrijali.

"Ja evo čekam sjednicu Zajedničke komisije za ljudska prava. Toliko je hladno da svi šetamo", rekao je Galić za Nezavisne novine.

Njemu je, kako navodi, ''neshvatljivo što problem grijanja u ovim zgradama nije ranije rješavan''.

"Jednom riječju, neshvatljivo je da usred ovakve zime nema grijanja u Parlamentu. Tu su sve institucije, službe, agencije, ima mnogo radnika. Uglavnom ljudi šetaju", rekao je Galić.

Da su zgrada Parlamenta BiH i zgrada prijateljstva između Grčke i BiH u kojoj su smještene državne institucije ostale bez opskrbe toplotnog energijom potvrdio je državni zastupnik Damir Arnaut.

"Upravo zavrnuto grijanje u državnom Parlamentu. Direktor i zamjenici Službe za zajedničke poslove institucija BiH su politički imenovani. Vlast koja nije sposobna zagrijati vlastitu zgradu ne može pomoći građanima niti nas odvesti u Evropsku uniju", naveo je Arnaut na Twitteru.

Naime, direktor Službe za zajedničke poslove institucija BiH Dragan Šojić 4. ožujka obavijestio je sve institucije smještene u objektu Parlamenta BiH i zgradi prijateljstva Grčke i BiH u kojima je smješteno Vijeće ministara BiH da je najpovoljniji ponuđač za nabavku lož ulja zbog porasta nabavne cijene odustao od isporuke ovog energenta.

”Prema trenutnoj zalihi lož ulja sistem grijanja će biti u funkciji do 7. ožujka nakon čega će se staviti van funkcije. Nakon provedenog novog postupka javne nabavke bit će ponovno uspostavljen sistem zagrijavanja navedenih objekata”, navedeno je tada u obavijesti Službe za zajedničke poslove institucija BiH.

 

Kopirati
Drag cursor here to close