Država to su oni

Cirkus u Sarajevu: Sjednica prekinuta, Radmanović došao…

Vijesti / Politika | 20. 09. 2021. u 12:07 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

 

Sjednica Ustavnopravne komisije Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine prekinuta je danas nakon što je počeo njezin rad.

Sjednica je prekinuta prilikom utvrđivanja dnevnog reda uslijed nedostatka kvoruma, priopćeno je iz Sektora za odnose s javnošću PSBiH.

S druge strane, iako je ranije najavljeno da nitko od predstavnika iz Republike Srpske neće prisustvovati današnjoj sjednici Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine, Nebojša Radmanović (SNSD) prisustvuje sjednici Kolegija ovog doma, potvrđeno je za N1 izu Ureda Denisa Zvizdića, predsjedavajućeg Zastupničkog doma.

S obzirom na to da je, osim Radmanovića, prvog zamjenika predsjedavajućeg na Kolegiju prisutna i Borjana Krišto (HDZ), druga zamjenica predsjedavajućeg, ova sjednica se odvija u punom sastavu.

Međutim, odmah nakon toga bit će održan i prošireni Kolegij Zastupničkog doma na kojem bi trebali prisustvovati i drugi članovi. Na tom kolegiju će se postizati dogovor oko saziva sjednice Predstavničkog doma što će naravno zavisiti i od toga da li će svi oni koji su trebali, prisustvovati ovoj sjednici.

Inače, na današnjoj sjednici Zastupničkog doma PSBiH bi se na dnevnom redu trebao naći Prijedlog zakona o proračunu institucija Bosne i Hercegovine i međunarodnih obaveza BiH za 2021. godinu, čiji je predlagač Predsjedništvo BiH.

Osim prijedloga proračuna institucija BiH za ovu godinu, na dnevnom redu trebalo bi da bude i Prijedlog zakona o izmjenama i dopuni Zakona o trošarinama u BiH, čiji je predlagač Vijeće ministara BiH.

Međutim, Milorad Dodik, član Predsjedništva BiH kazao je da “nitko neće od Srba ići”, prenio je N1.

Kopirati
Drag cursor here to close