Mektić o neradu

Cirkus u parlamentu: Odbijte mi ovaj radni dan!

Mektić je sjednicu napustio jer tvrdi kako se na dnevnom redu nije našla niti jedna točka koja se odnosi na probleme građana.
Vijesti / Politika | 03. 02. 2021. u 13:31 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Zbog toga što ću danas napustiti ovo zasjedanje Parlamenta, molim stručne službe da mi odbiju ovaj radni dan i da mi ne bude plaćen zato što mu neću prisustvovati'', rekao je zastupnik SDS-a u Parlamentu Bosne i Hercegovine Dragan Mektić.

Sjednicu je napustio jer tvrdi kako se na dnevnom redu sjednice nije našla niti jedna točka koja se odnosi na probleme građana.

''Ove sjednice Zastupničkog doma su postale besmislene, ove sjednice Zastupničkog doma se održavaju samo radi forme i da bi mi kod naroda stvorili privid da nešto radimo a ustvari ne radimo ništa za onolike pare koje mi mjesečno primamo i koliko koštaju ove sjednice. Ne znam kakav je interes Kolegija da zakazujete ovakve sjednice koje ne rješavaju nijedan jedini problem koji tišti naš narod i naše građane'', kazao je Mektić.

Naveo je kako imamo 14 prioriteta EU koje moramo ispuniti te kako nema niti jednog reformskog zakona Vijeća ministara

''Zbog čega zakazujete ovakve sjednice? Šta želite time da opravdate? Novac koji trošite, automobile koje plaćate po 150 hiljada KM, a sve to da stvorimo i prevarimo narod u BiH i stvorimo privid da mi nešto radimo'', naveo je Mektić.

Kopirati
Drag cursor here to close