Rasprava u Parlamentu FBiH

Čengić: Bolnica u Mostaru ne može vrijediti više od onih u Sarajevu

SDP će predložiti amandman prema kojem direktori koji su napravili dugovanja ne bi se na nove natječaje mogli prijaviti zbog nezadovoljavanja posebnih uvjeta.
Vijesti / Politika | 28. 03. 2022. u 12:04 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zastupnik SDP-a u Parlamentu FBiH Irfan Čengić je komentirao Zakon o financijskoj konsolidaciji i restrukturiranju Javnih zdravstvenih institucija u FBiH, navodeći kako se novac bolnicama dijeli na političkoj osnove.

''SDP dostavio pet amandmana koji se tiču kriterija podijele novca. Po prijedlogu novac se dijeli politički i nemoguće je da Sveučilišna bolnica u Mostaru vrijedi više od oba klinička centra u Tuzli i Sarajevu'', rekao je.

"Kroz pet kriterija isti novac da se podijeli, kriterij pruženih usluga, kriterij broja pacijenata, kriterij poreznih dugovanja, komunalnih dugovanja i dugovanja dobavljačima, po 20% svakog tog kriterija i vlada da napravi izračun", pojasnio je Čengić prijedlog amandmana koje će dostaviti SDP.

Također, SDP će predložiti amandman prema kojem direktori koji su napravili dugovanja ne bi se na nove natječaje mogli prijaviti zbog nezadovoljavanja posebnih uvjeta.

Kopirati
Drag cursor here to close