''Pravda za sve''

Čavka: U materijalima za NSRS ne spominje se nijedno ubojstvo Bošnjaka u RS

U RS-u postoji 20-30 ubojstava povratnika Bošnjaka koja nikada nisu riješena.
Vijesti / Politika | 27. 04. 2018. u 14:24 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

  / Anadolija

Šef Kluba zastupnika Koalicije 'Domovina' Admir Čavka smatra da je dobro da se u parlamentu razgovara o sigurnosti u Banja Luci i RS, ali i ukazao da se u pripremljenim materijalima ne spominje nijedno ubojstvo Bošnjaka u RS.

Naveo je primjer Murata Badića, koji je preminuo uslijed povreda zadobivenih prilikom postavljanja kamena-temeljca za džamiju Ferhadija, 2001. godine.

''Taj slučaj nikada nije riješen. Istraga traje 17 godina i nikada nisu otkriveni počinitelji'', upozorio je Čavka u izjavi novinarima u Banja Luci.

Istaknuo je i da postoje 20-30 ubojstava povratnika Bošnjaka koja nikada nisu riješena.

''Podržao sam dnevni red posebne sjednice parlamenta RS-a i naravno da svi ovi ljudi zaslužuju pravdu. Tražit ću pravdu za sve, koliko god je to u mojoj moći'', dodao je.

Posebna sjednica Narodne skupštine RS-a na kojoj će se razmatrati stanje sigurnosti u Banja Luci i RS - "Pravda za Davida – Pravda za sve“ bit će održana 10. svibnja, odlučio je danas skupštinski kolegij.

Zahtjev za ovu sjednicu podnijelo je 29 narodnih poslanika iz opozicionih stranaka, koji su pripremili i materijal za razmatranje.

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović je rekao da je odobren i zahtjev oca stradalog Davida Dragičevića, Davora, da se obrati zastupnicima.

Kopirati
Drag cursor here to close