Predizborna kampanja

Čapljina: Stranke prije ljepljenja plakata moraju platiti njihovo uklanjanje

Stranke moraju podnijeti zahtjev za dobivanje suglasnosti za postavljanje plakata, oglasa drugih materijala komunalnm inspektoru Općine Čapljina.
Vijesti / Politika | 07. 09. 2018. u 11:20 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: PR / Predizborni plakati - ilustracija

Budući da je 7. rujna u BiH službeno počela predizborna kampanja za Opće izbore u BiH, Služba gospodarstva Općine Čapljina - Komunalna inspekcija, obratila se političkim strankama po pitanju lijepljenja plakata.

''Odredbom članka 95. Odluke u komunalnom redu, propisano je, između ostalog da nije dozvoljeno lijepljenje i postavljanje promidžbenih plakata i drugih obavijesti na javnim površinama, javnim objektima, po drveću, zidovima, stupovima javne rasvjete i slično'', stoji u dopisu upućenom medijima i svim političkim subjektima na području općine Čapljina.

Istom Odlukom propisano je da je dopušteno postavljanje plakata na oglasnim i reklamnim panoima.

''Temeljem odredbe članka 95. stavak 2. alinija 4. navedene Odluke, dužni ste podnijeti zahtjev za dobivanje suglasnosti za postavljanje plakata, oglasa drugih materijala komunalnm inspektoru Općine Čapljina, te ste uz isti zahtjev dužni priložiti dokaz o izvršenoj uplati novčanih sredstava za uklanjanje istih materijala, isporučitelju komunalne usluge J.K.P. Čapljina.

Da skidanje plakata s reklamnih ploča iz prethodnog članka vrši J.K.P. Čapljina te da ste dužni za iste radnje J.K.P. Čapljina platiti novčanu naknadu, propisano je odredbom članka 97. Odluke o komunalnom redu'', stoji dalje u dopisu.

Navodi se i da o iznosu koji su političke stranke dužne uplatiti odlučuje J.K.P. Čapljina, a ukoliko subjekt na ispoštuje propisane odredbe općinske Odluke o komunalnom redu, protiv njega će biti podnesena prekršajna prijava sukladno članku 143. odnosno 146. Odluke o komunalnom redu.

Kopirati
Drag cursor here to close