Bivši ministar MUP-a

Čampara: ''Ne možemo biti zadovoljni sigurnosnom situacijom u Sarajevu''

''Očekujem od nadležnog ministarstva, a prije svega od Uprave policije, da poduzmu odlučnije i značajnije korake u kreiranju boljeg sigurnosnog ambijenta'', kaže Čampara.
Vijesti / Politika | 09. 04. 2024. u 21:30 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zastupnik u Skupštini Kantona Sarajevo Aljoša Čampara (NiP) gostovao je u emisiji Špica na Televiziji Sarajevo.

Na počeku je rekao da mnoštvo zaljučaka Hitne sjednice Skupštine KS govori da ne možemo biti zadovoljni sigurnosnom situacijom koja je bila proteklih nekoliko mjeseci i da se očekuje od nadležnog ministarstva, a prije svega od Uprave policije, da poduzmu odlučnije i značajnije korake u kreiranju boljeg sigurnosnog ambijenta.

''Jedan od mojih zaključaka je bio da Kolegij Skupštine može svaki put, na osnovu nekih materijala, u dogledno vrijeme zakazati neku hitnu ili tematsku sjednicu ukoliko bude potrebe.

Mislim da su Uprava i menadžment policije vidjeli da su zastupnici, kao predstavnici građana, zaiteresirani za sigurnosnu situaciju, i da ćemo mi to pratiti iz dana u dan, da ćemo tražiti i poduzimati određene hitne reakcije od strane Uprave policije i drugih institucija sustava vlasti da se popravi i bude što bolja sigurnosna situacija“, rekao je Čampara.

Kopirati
Drag cursor here to close