Otvorenog srca u Banja Luku

Ćamil Duraković: Pružit ću Dodiku ruku, neka ne očekuju od mene da ukidam RS

Ćamil Duraković rekao je kako želi raditi za bolje, te da će štititi integritet svoga naroda
Vijesti / Politika | 31. 10. 2022. u 12:20 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Novoizabrani potpredsjednik Republike Srpske Ćamil Duraković rekao je za N1 da će otići u Banja Luku otvorenog srca i pružene ruke.

''Neka ne očekuju od mene da ja mijenjam Dodika i ukidam Republiku Srpsku, to su utopijske politike na kojima je netko jahao 27 godina, i ništa nismo postigli osim da, od prvobitnih 300.000 Bošnjaka kojih je živjelo tamo, otišlo je više od 200.000, ja to ne želim, želim mijenjati tu političku paradigmu i pružiti Dodiku ruku da probamo napraviti bolje svome narodu i svima koji žive na tom prostoru'', naglasio je Duraković.

Istaknuo je da će štititi integritet svoga naroda, ali svakako će jačati cjelokupno društvo.

''Pokušat ću da se Srebrenica ne ponižava i da se ne polemizira o genocidu. To je za mene sud presudio i tu nema kompromisa'', kategoričan je Duraković.

Komentirajući izborni proces, kazao je da su izbori utvrđeni, ali da je jako teško vratiti stvari na svoje mjesto.

''Dugo sam ja u izbornim procesima. Sjećate se Srebrenice i izbora, borili smo se da ukažemo SIP-u da postoji određeni prostor u okviru izbornog sustava gdje se može vršiti izborni inženjering. To najbolje rade velike stranke koje vladaju i koriste propuste, kako bi ostvarili rezultat. U svim državama ćete vidjeti negodovanje. Ova država ima institucije poput SIP-a i Apelacijskog vijeća gdje možemo tražiti svoja prava'', rekao je Duraković, navodeći da i svi prosvjedi koji su uslijedili su dio demokratskog društva.

''Ne očekujem drastične promjene, ali treba prihvatiti SIP kao državno tijelo koje utvrđuje te rezultate. Oni što utvrde treba prihvatiti, ali treba inzistirati na određene promjene'', dodao je.

Komentirajući to što je njega narod izabrao, rekao je “ovo je borba na pola države za nivo predsjednika, odnosno potpredsjednika.”

''Ja sam sam sebi fenomen, sudjelovao sam u prošlim izborima i tada sam dobio signal da je moguće. Meni su govorili da nemam šanse protiv velikih politika. Pustio sam ljude da sami daju sud da li mene žele kao političara. Očito ove glasove koje sam dobio u ponovnom brojanju, pokazalo se da su oni isti. Govori da sam ja radio čisto'', istaknuo je.

Kopirati
Drag cursor here to close