Upitna isplata primanja

Bukvarević i boračke organizacije pozvali na hitno usvajanje Proračuna

Zakazan je i sastanak sa predstavnicima Koordinacije HVO-a u utorak te je usuglašen stav da će predstavnici Saveza demobiliziranih branitelja i Udruge razvojačenih branitelja organizirati posebne sastanke.
Vijesti / Politika | 15. 02. 2019. u 18:53 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Federalno ministarstvo za pitanja boraca i invalida obrambeno-oslobodilačkog rata i Federalno ministarstvo financija izvršili su sve potrebne pripreme, te su spremni u najkraćem roku od 48 sati nakon usvajanja proračuna i zakona o izvršenju budžeta za 2019. godinu doznačiti sredstva na račune korisnika. 

U sjedištu Federalnog ministarstva za pitanja boraca i invalida obrambeno-oslobodilačkog rata resorni ministar Salko Bukvarević i njegovi saradnici održali su redovni radni sastanak sa predstavnicima koordinacije boračkih saveza Armije RBiH i HVO-a. 

Na sastanku je razmatrano nekoliko točaka te su doneseni i zaključci da je potrebno hitno usvojiti proračun i zakon o izvršenju proračuna za 2019. godinu kako bi se mogle izvršiti isplate invalidnina i naknada boračkim kategorijama. 

Prema raspoloživim informacijama sjednica Doma naroda Parlamenta FBiH je zakazana u srijedu, 20. veljače, kada se očekuje usvajanje budžeta i zakona o izvršenju budžeta za 2019. godinu, što znači da bi se sredstva na računima korisnika boračkih naknada mogla naći u roku od 48 sati, jer su Federalno ministarstvo za pitanja boraca i Federalno ministarstvo financija izvršili sve pripreme, te su spremni u najkraćem roku doznačiti sredstva bankama. 

Zakazan je i sastanak sa predstavnicima Koordinacije HVO-a u utorak te je usuglašen stav da će predstavnici Saveza demobiliziranih branitelja i Udruge razvojačenih branitelja organizirati posebne sastanke na kojima će se dalje razmatrati Prijedlog zakona o demobiliziranim braniteljima.

Federalni ministar je upoznao prisutne o mišljenju, sa pravnog i financijskog aspekta, na Prijedlog Zakona o pravima demobiliziranih branitelja i članova njihovih obitelji koji je u parlamentarnu proceduru uputila koalicija DF-GS. 

Također, u vezi sa inicijativom o izmjenama i dopunama Zakona o prijevremenom povoljnijem umirovljenju dogovoreno je da će koordinacije razmotriti predmetnu inicijativu i mišljenje o istoj dostaviti u roku od sedam dana resornom ministru, priopćeno je iz Ureda ministra.

Kopirati
Drag cursor here to close