Posjeta

Buhač – Milas: RH podržala više od 800 projekata hrvatskog naroda diljem BiH

Zahvalivši na realiziranju brojnih projekata od značaja za hrvatski narod u BiH, Buhač je podsjetila kako su u rujnu prošle godine u Stocu potpisani ugovori za 160 novih projekata koje treba realizirati
Vijesti / Politika | 29. 02. 2024. u 15:17 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Vlada HNŽ  / Marija Buhač i Zvonko Milas

Predsjednica Vlade Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ) Marija Buhač srela se danas u Zagrebu sa Zvonkom Milasom, državnim tajnikom Središnjega državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske.

Zahvalivši na realiziranju brojnih projekata od značaja za hrvatski narod u BiH, Buhač je podsjetila kako su u rujnu prošle godine u Stocu potpisani ugovori za 160 novih projekata koje treba realizirati, a koji će doprinijeti boljemu i kvalitetnijem životu Hrvata diljem BiH, priopćeno je iz Vlade HNŽ-a.

Istaknula je kako se dio tih projekata, bilo da se radi o školama, školskim dvoranama, kulturnim središtima ili drugomu, provodi i na području HNŽ-a.

''Vladi Republike Hrvatske i Vama osobno zahvalna sam na svim projektima koje realizirate na području BiH, na poseban način onima koji unaprjeđuju životni standard žitelja Hercegovačko-neretvanske županije, gdje opet posebno izdvajam tekuću izgradnju Hrvatskoga narodnog kazališta u Mostaru'', kazala je Buhač, otvorivši teme proširenja postojeće suradnje između različnih institucija i ustanova u HNŽ-u sa Središnjim državnim uredom za Hrvate izvan RH.

Milas iskoristio je prigodu poručiti kako je i ovaj susret razvidnom potvrdom neupitne opredijeljenosti Vlade RH za nastavak stalne skrbi o Hrvatima izvan RH.

Dodao je kako je diljem BiH gdje žive Hrvati, uz potporu Središnjega državnog ureda za Hrvate izvan RH, dosad realizirano više od 800 projekata.

''Brojne škole, dvorane, dječji vrtići, domovi zdravlja, knjižnice, muzeji i drugi infrastrukturni, kulturni i športski sadržaji svjedoče o potpori Vlade RH Hrvatima u BiH, a posebno se izdvajaju kapitalni projekti kako u Mostaru, tako i na više drugih mjesta u BiH. To je naša ustavna obveza i mi ćemo svakako nastaviti i dodatno osnaživati našu suradnju'', najavio je Milas.

Kopirati
Drag cursor here to close