BiH je od vitalne važnosti za Ujedinjeno Kraljevstvo

Britanci u posjeti kod ministra Podžića i general-bojnika Jerkića

U ime gostujućeg izaslanstva, zastupnik Laburističke stranke u Britanskom parlamentu Tony Lloyd istaknuo je da je BiH od vitalne važnosti za Ujedinjeno Kraljevstvo.
Vijesti / Politika | 10. 06. 2022. u 12:56
Britanski parlamentarci posjetili MO BiH

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ministar obrane Bosne i Hercegovine Sifet Podžić i zamjenik načelnika Zajedničkog stožera za operacije Oružanih snaga BiH general-bojnik Ivica Jerkić u petak 10. lipnja 2022. godine u službeni su posjet primili skupinu članova Britanskog parlamenta, koje je predvodio britanski veleposlanik u BiH Nj.E. Matt Field.

U sastavu izaslanstva Britanskog parlamenta bili su Fleur Anderson, Bob Stewart, Jackie Doyle Price, Karen Anne Bradley, Martin Wickers, Tony Lloyd, Alyn Smith i David Doogan.

Na sastanku koji je održan u Domu OS BiH u Sarajevu, sugovornici su razgovarali o potpori koju Vlada Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Sjeverne Irske pruža Bosni i Hercegovini i njezinim Oružanim snagama. Britanski parlamentarci zanimali su se i za političke i sigurnosne aspekte stanja u Bosni i Hercegovini, regiji i cijeloj Europi te utjecaju rata u Ukrajini.

Ministar Podžić je zahvalio britanskim parlamentarcima za značajnu potporu koju kroz različite projekte već dulji niz godina osigurava Britansko veleposlanstvo u BiH. On je istaknuo da je takva potpora posebno važna u situaciji različitih političkih blokada u radu institucija vlasti te periodu privremenog financiranja, kad su sva kapitalna ulaganja za OS BiH onemogućena.

U ime gostujućeg izaslanstva, zastupnik Laburističke stranke u Britanskom parlamentu Tony Lloyd istaknuo je da je BiH od vitalne važnosti za Ujedinjeno Kraljevstvo. Naglasio je da će Ujedinjeno Kraljevstvo kao iskreni prijatelj i dalje podržavati Bosnu i Hercegovinu na njenom euroatlantskom putu.

Kopirati
Drag cursor here to close