Nakon Bakirova govora

Bratić: Vlast u RS-u bi nakon svega Bošnjacima zabranila i glasanje

"Nakon genocida, masovnih ubojstava i zlostavljanja te sustavnog etničkog čišćenja s prostora entiteta RS, vlast predvođena Miloradom Dodikom bi Bošnjake spriječila i da glasaju", istaknuo je Bratić.
Vijesti / Politika | 21. 11. 2021. u 10:50 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Reakcije predstavnika vlasti entiteta RS na poziv predsjednika Bakira Izetbegovića upućen bh. dijaspori da iskoriste svoje pravo te da se registriraju i glasaju na idućim Općim izborima, sigurno će biti dodatni motiv našim građanima u iseljeništvu da to pravo i iskoriste", istaknuo je zastupnik u Narodnoj skupštini RS (NSRS) i član Predsjedništva SDA Senad Bratić.

Smatra da optužbe iz SNSD-a da je predsjednik SDA Bakir Izetbegović tim pozivom "potvrdio uzurpatorske težnje Bošnjaka", potvrđuje da vlast entiteta RS vrši apartheid i da Bošnjake i sve ostale nesrbe tretiraju kao građane koji nemaju i ne trebaju uživati bilo kakva prava.

"Nakon genocida, masovnih ubojstava i zlostavljanja te sustavnog etničkog čišćenja s prostora entiteta RS, vlast predvođena Miloradom Dodikom bi Bošnjake spriječila i da glasaju. Upravo takav odnos će sigurno biti najveći poticaj našoj dijaspori da se u idućem periodu pravovremeno registriraju i da iskoriste svoje biračko pravo, te da tako ne dopuste realizaciju ratnih ciljeva političkim sredstvima i da svojim glasovima u jednom danu u potpunosti promijene stanje u BiH", istaknuo je Bratić.

Također je istaknuo da "bošnjačka dijaspora u svojoj domovini nije i ne može biti 'uzurpator', ali će sasvim sigurno biti presudna politička snaga koja će zaustaviti diskriminaciju prema Bošnjacima i uskraćivanje osnovnih ljudskih prava od aktualne političke pozicije u entitetu RS-a".

Kopirati
Drag cursor here to close