Pismo

Branitelji iz HNŽ-a o virusu i Milanoviću: Sve nam je ovo poznato

''Svjedoci smo'', navodi se u pismu, ''u protekla otprilike dva mjeseca vanredne situacije izazvane korona virusom u čitavom svijetu pa i kod nas''.
Vijesti / Politika | 06. 05. 2020. u 13:05 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Udruga Dragovoljaca i veterana romovinskog rata HVO HNŽ u pismu portalu Bljesak.info osvrnula se na pandemiju koronavirusa i izvještavanjima o tijeku i posljedicama pandemije ali i o udarcima koje primaju. Jedan od njih je, kako se navodi u pismu kojeg potpisuje Dragan Mandić, i reakcija hrvatskog predsjednika naproslavi akcije Bljesak.

''Svjedoci smo'', navodi se u pismu, ''u protekla otprilike dva mjeseca vanredne situacije izazvane korona virusom u čitavom svijetu pa i kod nas''.

''Čega smo se sve nagledali i naslušali, a poenta svega kad sve saberemo je ulijevanje i održavanje straha kako opravdanog jer ne znamo mnogo o virusu i posljedicama koje izaziva tako i neopravdanog, umjetnog, napumpanog i medijski stvorenog. Polako zaboravljamo histeriju potrage za maskama, rukavicama iako se ispostavilo da i nisu neka zaštita, punjenje kolica po trgovinama brašnom, wc papirom i ostalim potrepštinama pa socijalna distanca pa svakodnevno praćenje mjera pa povlačenje istih od  kriznih stožera. Izvještaja o broju zaraženih, umrlih po županijama, po gradovima pa prognoze raznih stručnjaka i 'stručnjaka' teorija zavjere i ostalih teorija. Bogu hvala izgleda da to lagano prolazi i da se život vraća u normalu, ali 'plašenje' se i dalje nastavlja sad od ekonomskih posljedica, globalne krize, gubitka radnih mjesta'', navodi se u pismu. 

Dodaje se kako naslovnice raznih medija ''ovih dana 'vrište' o psihičkim posljedicama koje je izazvala kriza pa tako čujemo za pojmove tjeskobe, stresa, anksioznosti, depresivnosti, posttraumatskog stresnog poremećaja, osjećaja straha, nesanice''.

''Nama Braniteljima je ovo nažalost sve poznato, o ovim psihičkim posljedicama mi sve znamo i živimo sa njima već više od dvadeset i pet godina neko u većoj neko u manjoj mjeri i one nisu od korona krize'', stoji u pismu.

Branitelji smatraju kako su ''sustavnom propagandom velike većine medija i raznih nevladinih organizacija kojima je prioritet borba za prava drugih i drugačijih, prava životinja, pasa lutalica, leptira s jednim krilom'' postali neka privilegirana kasta, teret društva, opterećenje za proračun''.

''Tako nas se često percipira. E sad svi vi koji niste prošli strahote rata iz raznih razloga zamislite kako je četiri godine biti u neizvjesnosti i strahu da ćeš danas poginut, kako je strašno kad ti svakodnevno ginu prijatelji, kako je čekati svaku ispaljenu granatu sa druge strane hoće li te ubit i koga će ubit pa kao životinja imati osjećaj po zvuku hoće li pasti blizu ili malo dalje, pa svakodnevni strah za roditelje, djecu gdje su i jesu li živi, a nema mobitela da se čuješ s njima i tako četiri godine. Bilo nas je strah naravno, ali smo izdržali i pobijedili i još se borimo i još nas udaraju. Zadnji udarac smo primili od predsjednika Republike Hrvatske legalno i legitimno izabranog od Hrvatskih birača (nama drugi izaberu člana predsjedništva već treći put i nikom ništa) koji je napustio obljetnicu vojno redarstvene akcije Bljesak i to radi jedne majice, s jednim natpisom i bio bi vjerodostojan da je i devedeset treće godine napustio Ministarstvo vanjskih poslova Republike Hrvatske zato što su neki ljudi nosili iste majice sa istim natpisom i kao vojno sposoban prijavio se u postrojbe Hrvatske vojske. Mogao je ostati do kraja i kao predsjednik odati počast sudionicima veličanstvene vojne akcije, a poslije svega pozvat 'institucije da rade svoj posao' po ustaljenoj praksi, ali izborna je godina i ovo je početak predizborne kampanje u kojoj ništa nije sveto, a pogotovo branitelji jer oni su svakako 'privilegirana kasta i teret društva' bez obzira na posttraumatski stresni poremećaj, depresivnost, nesanicu, nepravdu izazvanu ratom a ne korona virusom'', navodi se u pismu UDVDR HVO HB zajednica podružnica u HNŽ.

Kopirati
Drag cursor here to close