Sa novim imenima

Bradara proslijedila Zastupničkom domu izmijenjenu Odluku o imenovanju Vlade

''Ovu Odluku uputila sam u Zastupnički dom Parlamenta Federacije BiH na daljnje postupanje'', potvrdila je Bradara Feni.
Vijesti / Politika | 27. 04. 2023. u 16:11 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednica Federacije BiH Lidija Bradara donijela je Odluku o izmjeni Odluke o imenovanju Vlade Federacije BiH, a povod izmjena su nova imena kandidata za buduće ministre u Vladi FBiH.

''Ovu Odluku uputila sam u Zastupnički dom Parlamenta Federacije BiH na daljnje postupanje'', potvrdila je Bradara Feni.

Izmijenjena Odluka je prethodno dostavljena potpredsjednicima Federacije BiH na suglasnost.

''Potpredsjednik Igor Stojanović je potpisao Odluku. Ukoliko i drugi potpredsjednik Refik Lendo potpiše naravno i taj dokument će biti proslijeđen domu'', dodala je Bradara.

Prema navedenoj odluci promijenjena su imena sedam kandidata za ministre, te bi za ministra unutrašnjih poslova FBiH trebao biti imenovan Ramo Isak, ministra energije, rudarstva i industrije Vedran Lakić, ministra za pitanje boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata Nedžad Lokmić, te ministra zdravstva Nediljko Rimac.

Ministrica obrazovanja i znanosti trebala bi biti Jasna Duraković, ministar trgovine Amir Hasičević i ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Kemal Hrnjić.  

Kopirati
Drag cursor here to close