Komplicirano

Božović odustao od funkcije ministra za ljudska prava i izbjeglice BiH

Kazao je da ne zna tko bi mogao "upasti" umjesto njega, iako se špekulira o Milošu Lučiću kojeg će predložiti DNS.
Vijesti / Politika | 30. 04. 2020. u 17:23 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Mlađen Božović koji je bio kandidat za ministra za ljudska prava i izbjeglice BiH odustao je od te funkcije, nakon što se mjesecima nje dogodilo imenovanje na tu funkciju.

Božović je za Klix.ba kazao da je odlučio prekinuti cijelu trakavicu s obzirom da SDA nije željela dati suglasnost da on bude imenovan za prvog čovjeka Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice BiH.

"Do sada je to Ministarstvo dva puta vodio kadar SDA i dva puta HDZ-a. Nikada Srbin, pa možda ih je bilo strah kako bi se ja ponašao u svemu tome", dodao je.

Kazao je da ne zna tko bi mogao "upasti" umjesto njega, iako se špekulira o Milošu Lučiću kojeg će predložiti DNS.

"Davno sam govorio ljudima koji su me predložili da sam spreman podnijeti ostavku, ako sam samo ja sporan i ja sam to na kraju i učinio. Ja sam se zahvalio, neka rješavaju svoje probleme i sudjelovanje u vlasti", rekao je Božović.

Podsjetimo, prvi kandidat za ovu poziciju bio je Draško Aćimović, ali je nakon unutarstranačkih sukoba u DNS-u odluka promijenjena te je Božović predložen za kandidata. Na kraju će treća osoba, koja mora biti nestranački kadar i iz reda Ostalih na prijedlog DNS-a, postati ministar u Vijeću ministara BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close