Nemaju predstavnika u Saboru

Bošnjaci u Hrvatskoj traže vlastitu izbornu jedinicu

U Hrvatskoj trenutno živi 21.131 Bošnjak, a jedan od razloga što nemaju svog predstavnika u Saboru je taj što nemaju vlastitu izbornu jedinicu, navodi Hodžić.
Vijesti / Politika | 15. 03. 2023. u 20:34 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik Vijeća bošnjačke nacionalne manjine Grada Zagreba Armin Hodžić poručuje da Bošnjaci u Hrvatskoj trebaju imati svoju samostalnu izbornu jedinicu.

Hodžić pojašnjava da su Bošnjaci u Hrvatskoj druga najbrojnija nacionalna manjina i prva po sudjelovanju u obrani ove zemlje tijekom agresije, ali da i dalje nemaju svog predstavnika u Saboru, prenosi sarajevsko Oslobođenje.  

"Bošnjaci nemaju predstavnika u Saboru zato što nemaju vlastitu izbornu jedinicu" 

Istaknuo je da u Hrvatskoj trenutno živi 21.131 Bošnjak, a jedan od razloga što nemaju svog predstavnika u Saboru je taj što nemaju vlastitu izbornu jedinicu.

"Usprkos brojnosti Bošnjaka u Hrvatskoj, mi svoju izbornu jedinicu dijelimo s albanskom, crnogorskom, slovenskom i makedonskom nacionalnom manjinom. Takav raspored je krajnje nepravedan prema Bošnjacima. U kontekstu najave izmjena izbornih jedinica u Hrvatskoj smatram da je potrebno razmotriti promjene u 12. izbornoj jedinici upravo zbog krajnjih nelogičnosti i trenutno nepravedne raspodjele", navodi Hodžić.

Foto:Stav.ba / Armin Hodžić

Dodaje da je zbog toga važno pokrenuti inicijativu za dodjelom samostalne izborne jedinice bošnjačkoj nacionalnoj manjini.

Pozvao je sve one koji žele podržati inicijativu da ostave komentar ispod videa kako bi pokazali "koliko nas ima i da zaslužujemo svoju izbornu jedinicu".

Kopirati
Drag cursor here to close