Malverzacije?

Bošković: Bošnjaci preko neovisnih kandidata žele većinu u Stocu

Kako je priopćeno iz Općine, razgovaralo se o izborima u Stocu, i ''pomalo specifičnoj situaciji'' gdje je od 28 prijavljenih političkih subjekata, njih 15 prijavljeno kao neovisnih.
Vijesti / Politika | 24. 09. 2020. u 17:35 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Općina Stolac / Bošković, Kavalec i Piliourisom

"U ovom se trenutku može reći kako se vrši pritisak na Središnje izborno povjerenstvo. To ne treba dopustiti, jer onda imamo opravdanu sumnju u regularnost izbora", rekao je u četvrtak načelnik Općine Stolac, Stjepan Bošković.

Bošković je to kazao veleposlanici Kathleen Kavalec, voditeljici Misije OESS-a u BiH i Ioannisu Piliourisomu, šefu Ureda OESS-a u Mostaru, prilikom njihove posjete gradu na Bregavi.

Kako je priopćeno iz Općine, razgovaralo se o izborima u Stocu, i ''pomalo specifičnoj situaciji'' gdje je od 28 prijavljenih političkih subjekata, njih 15 prijavljeno kao neovisnih.

Načelnik je, navode, izvijestio veleposlanicu da je od toga 12 s bošnjačkim predznakom, gdje se ide s neovisnim kandidatima kako bi se s minimalnim brojem glasova po kandidatu pokušala dobiti većina u Općinskom vijeću.

Također je, dodaju, zanimljiva situacija gdje su Bošnjaci kod prijave političkih stranaka dostavili 3.600 potpisa, ''a znamo da je u Stocu onih koji imaju pravo potpisati liste maksimalno 2.800, opravdano izrazivši sumnju da im je netko u SIP-u dopustio neki način popisa koji nije vjerodostojan''.

Veleposlanica Kavalec je istaknula kako je Bosni i Hercegovini potrebna što hitnija reforma izbornog zakona, što će OESS i inicirati.

Na sastanku se razgovaralo i o drugim tekućim problemima u općini, trenutnoj COVID-19 situaciji te o lokaciji novog harema u Stocu.

Načelnik je istaknuo spremnost Općine da se konačno riješi pitanje harema, te da je Općina spremna pomoći Islamsku Zajednicu u sufinanciranju prilikom kupnje zemlje, ukoliko to bude adekvatna lokacija za harem, dok IZ Stolac treba predložiti plan i lokaciju novog harema, priopćeno je iz Općine Stolac.

Kopirati
Drag cursor here to close