Ključni faktor

Borovac-Rousson: Regionalna suradnja nema alternativu

Vijesti / Politika | 15. 09. 2017. u 12:53 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Jačanje regionalne suradnje je ključni faktor za stabilnost ne samo Bosne i Hercegovine nego i cijele regije i osnove za europske integracije. Ovo je na današnjem sastanku s ministricom za ljudska prava i izbjeglice Bosne i Hercegovine Semihom Borovac poručio francuski veleposlanik u našoj zemlji Guillaume Rousson.

Zajednički je ocijenjeno kako je regionalna suradnja u interesu svih zemalja ne samo regiona nego i Europske unije te da ona nema alternativu što je potvrđeno i kroz Berlinski proces ali i posljednji Samit lidera Europske unije i zemalja Zapadnog Balkana u Trstu.

Ministrica Borovac je govoreći o aktivnostima Ministarstva istaknula kako je prioritet rješavanje pitanja izbjeglica i raseljenih osoba, prvenstveno tisuća onih koji i danas žive u nehumanim uvjetima kolektivnih centara u našoj zemlji.

Kao posebno važno pitanje Borovac i Rousson su istaknuli promociju i zaštitu ljudskih prava s akcentom na sprječavanje svakog vida diskriminacije, a pogotovo one koja je usmjerena prema povratnicima kao najugroženijoj kategoriji stanovnika u našoj zemlji.

Ministrica se zahvalila na podršci i uspješnoj suradnji koja je ostvarena s bivšom veleposlanicom Republike Francuske u našoj zemlji Claire Bodony izrazivši nadu da će ta suradnja biti jednako kvalitetno nastavljena i s veleposlanikom Roussonom.

Kopirati
Drag cursor here to close