Nakon prosvjeda

Borovac: Bihać će vrlo brzo biti rasterećen od migranata

Borovac je naglasila da će zajednički nastaviti raditi na rješenju problema, jer su svjesni da se sve aktivnosti u USŽ-u vode u interesu građana i migranata koji se tu nalaze.
Vijesti / Politika | 26. 07. 2018. u 14:16 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ministrica za ljudska prava i izbjeglice Bosne i Hercegovine Semiha Borovac izjavila je nakon sastanka s predstavnicima lokalnih vlasti iz Unsko-sanske županije da je njihove prosvjede u Sarajevu shvatila kao poruku da je stanje u toj županiji dosta alarmantno.

Istaknula je potrebu da se migrantska kriza odvoji od bilo kakvih političkih pitanja i uticaja te da se svi nivoi vlasti uključe u rješavanje tog problema.

Borovac je naglasila da će zajednički nastaviti raditi na rješenju problema, jer su svjesni da se sve aktivnosti u USŽ-u vode u interesu građana i migranata koji se tu nalaze.

''Vijeće ministara BiH predano radi na tim pitanjima. Počelo je opremanje centra u Velikoj Kladuši, određena je lokacija u Lipama kod Bosanskog Petrovca i sve uključene snage radit će koordinirano kao do sada, kako bi migranti i građani osjetili poboljšanje'', poručila je Borovac.

Najavila je da će migranti iz Bihaća u Veliku Kladušu biti premješteni vrlo brzo, a dodala je da je premještaj u hotel Sedra u tijeku te da će objekt u Lipama vrlo brzo biti osposobljen.

''Bihać će vrlo brzo biti rasterećen od migranata, ali znamo da za to trebaju biti osigurana velika sredstva i utrošena na adekvatan način. Insistirat ćemo da imao kontrolu nad tim sredstvima'', pojasnila je Borovac.

Gradonačelnik Bihaća Šuhret Fazlić smatra sastanak s ministricom Borovac uspješnim.

''Postoje određene aktivnosti na terenu i vidjet ćemo šta će se dalje dogoditi. Malo toga je do sada urađeno da se pritisak na Veliku Kladuši i Bihać smanje'', ocijenio je Fazlić.

Smatra da je vrijeme da oni koji su zaduženi za rješavanje problema migrantske krize konačno, kako je rekao, počnu raditi svoj posao.

Kopirati
Drag cursor here to close