Prosvjed

Borci opet idu u blokade cesta, drugi će 'zarobiti' stranke

Na taj korak odlučili su se jer ni 15 dana nakon upozorenja upućenog Vladi i Parlamentu da konačno počnu rješavati probleme boraca, nitko od nadležnih nije reagirao.
Vijesti / Politika | 04. 04. 2018. u 11:19 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Razvojačeni borci Armije BiH u ponedjeljak, 9. ožujka, ponovo izlaze na ulice, objavio je Dnevni avaz navodeći kako su najavljenoe nove blokade prometnica sve do usvajanja njihovih zahtjeva.

Na taj korak odlučili su se jer ni 15 dana nakon upozorenja upućenog Vladi i Parlamentu da konačno počnu rješavati probleme boraca, nitko od nadležnih nije reagirao.

Kako navodi Avaz, u Kampu heroja u Sarajevu u subotu je održan dvosatni sastanak predstavnika boraca iz 35 općina, a u ponedjeljak je odlučeno da će ponovo na masovne prosvjede.

''Rok je prošao. Mi smo 16. ožujka predali naše zahtjeve, ali opet nitko nije odgovorio. Predali smo ih čak i Direkciji za europske integracije, EUFOR-u, predsjedniku Federacije, ali ništa. Ostajemo pri svojim zahtjevima, ne odustajemo i borit ćemo se za svoja prava'', rekao je za Avaz Nazil Velić iz Bugojna.

Svoju borbu, kako su kazali borci, nastavljaju kroz institucije i blokade koje će biti i veće nego do sada. Prošli put kada su izašli na prosvjede, poručeno im je da prava ne mogu tražiti na ulicama.

''Zbog toga smo ponovo tražili da ta sjednica bude održana i opet ništa. Nama ne preostaje ništa drugo nego ponovo ići u blokadu. Od srpnja prošle godine, tri puta smo im slali zahtjeve i opet su se oglušili'', kazao je Velić, dodajući da već, 295 dana prosvjeduju ispred, sada već bivše zgrade Vlade FBiH.

Kako kažu, još ne znaju točne lokacije na kojima će blokirati prometnice, a organizirat će se u skupinama.

Podijeljeni branitelji

Kako je za Bljesak.info rekao Vlado Marušić u Hercegovinni ne bi trebalo biti blokada jer se dio članstva Udruge Zaboravljeni branitelji preregistrirao pa su tako uz članove iz Širokog Brijega, Posušja, Gruda, Središnje Bosne i regije Bihaća odlučili napraviti nogu udrugu u koju će pozvati i pripadnike Armije BiH kako bi se isključivo institucionalno borili za svoja prava.

Marušić kaže kako će oni, nakon što izvrše osnivačku skupštinu u Vitezu odlučiti o daljnjim koracima, te ako bude blokada blokirat će isključivo sjedišta stranaka.

Kaže kako su krivci stranke, posebno SDA.

''Njihov je Edin Mušić, Fadil Novalić i Šerif Patković. Oni su jedini krivci i ne želimo blokirati prometnice i ometati druge građane jer se za to nismo borili. Blokirat ćemo SDA, a možda i SBB kao i HDZ. No, SDA je glavni krivac'', rekao je Marušić za Bljesak.info

Kopirati
Drag cursor here to close