Sastanak parlamentaraca

BiH se gospodarski snažno povezuje sa Kirgistanom

Članovi Kolegija Zastupničkog doma upoznali su goste sa stremljenjem Bosne i Hercegovine ka Europskoj uniji
Vijesti / Politika | 12. 02. 2019. u 14:24 Ma. M.| Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Članovi Izaslanstva Parlamenta Republike Kirgistan, koji borave u višednevnoj posjeti Bosni i Hercegovini, susreli su se u utorak sa članovima Kolegija Zastupničkog doma PS BiH, predsjedavajućom Borjanom Krišto, te njenim zamjenicima Denisom Zvizdićem i Nebojšom Radmanovićem, priopćeno je iz Parlamenta BiH.

U, kako navode, ugodnom razgovoru, gosti su se naročito zanimali za okvire i iskustva parlamentarne demokracije u BiH te načinima institucionalne suradnje državnih institucija sa civilnim društvom. Pri tome su istaknuli da su im naša iskustva, tvrde, naročito korisna ako se zna da je Kirgistan jedina zemlja u centralnoj Aziji koja se opredijelila da bude parlamentarna republika.

Foto: Ilustracija / Kirgistan na Googleu

Članovi Kolegija Zastupničkog doma upoznali su goste sa stremljenjem Bosne i Hercegovine ka Europskoj uniji te činjenicom da se radi o zahtjevnom putu koji podrazumijeva brojne reforme, usvajanje pravnih stečevina EU, jačanje pravne države i naročito borbu protiv korupcije.

Kako navode u priopćenju, predsjedavajuća Krišto istaknula je i to da je za snažniji iskorak ka europskim integracijama i uopće ozbiljne pomake naprijed u svim sferama neophodno prije svega provesti reforme na unutarnjem planu kako bi bila uspostavljena puna jednakopravnost svih naroda i građana u BiH.

Na sastanku je istaknuto i to da prva posjeta parlamentaraca Kirgistana našoj zemlji predstavlja neophodni korak ka daljem širenju prijateljskih odnosa, ali i uspostavi osnova za mnogo snažnije gospodarsko povezivanje. U tom svjetlu, najavljena je intenzivnija suradnja, a predsjednik Parlamenta Republike Kirgistan pozvan je da službeno posjeti Bosnu i Hercegovinu, stoji u priopćenju Sektora za odnose s javnošću Parlamenta BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close