Ponovljen stav

BiH jasna o odnosu EU prema Rusiji

Iz ministarstva podsjećaju da se BiH nije pridružila restriktivnim mjerama uvedenim Rusiji kao odgovor na aneksiju Krima i Sevastopolja
Vijesti / Politika | 15. 08. 2019. u 18:18 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Povodom informacija koje su se pojavile u medijima da se BiH, navodno, pridružila sankcijama Europske unije protiv Rusije, Ministarstvo vanjskih poslova BiH obavještava javnost da je stav BiH u vezi sa tim pitanjem ostao nepromijenjen, priopćeno je u četvrtak iz tog ministarstva.

Iz ministarstva podsjećaju da se BiH nije pridružila restriktivnim mjerama uvedenim Rusiji kao odgovor na aneksiju Krima i Sevastopolja, kao ni Deklaraciji Europskog vijeća od 20. lipnja 2019. godine kojom se te mjere produžavaju.

Šef Misije BiH pri Europskoj uniji u Bruxellesu, tvrde, upoznao je sve diplomate u tom diplomatsko-konzularnom predstavništvu sa instrukcijom Ministarstva vanjskih poslova BiH od 15. travnja 2019. godine u kojoj se izričito navodi da se BiH ne može pridružiti ovim mjerama.

Od svih članova Misije zatraženo je da postupaju po instrukciji MVP BiH i takav stav BiH ostaje na snazi, priopćeno je iz bh. ministarstva.

Kopirati
Drag cursor here to close