Napetost ne prestaje

Biden: ''SAD će ''odlučno odgovoriti'' ako Rusija napadne Ukrajinu''

Ukrajinski predsjednik Zelenski rekao je da je s Bidenom razgovarao o zajedničkim akcijama na očuvanju mira u Europi i sprječavanju daljnje eskalacije.
Vijesti / Politika | 03. 01. 2022. u 20:21 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Američki predsjednik Joe Biden rekao je u nedjelju ukrajinskom predsjedniku Volodimiru Zelenskom da će Sjedinjene Države i njihovi saveznici "odlučno odgovoriti" ako Rusija dodatno napadne Ukrajinu, navodi se u priopćenju Bijele kuće.

Poziv je uslijedio nekoliko dana nakon što je Biden održao drugi razgovor u mjesec dana s ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom tijekom napetosti na rusko ukrajinskoj granici gdje je Rusija okupila oko 100.000 vojnika, prenosi Reuters.

''Predsjednik Biden jasno je dao do znanja da će Sjedinjene Države i njihovi saveznici i partneri odlučno odgovoriti ako Rusija dodatno napadne Ukrajinu'', rekla je glasnogovornica Bijele kuće Jen Psaki u izjavi nakon telefonskog razgovora dvojice predsjednika.

Ukrajinski predsjednik Zelenski rekao je da je s Bidenom razgovarao o zajedničkim akcijama na očuvanju mira u Europi i sprječavanju daljnje eskalacije, prenosi HRT.

''Prvi međunarodni razgovor ove godine s Bidenom dokazuje posebnu prirodu naših odnosa'', napisao je Zelenski na Twitteru.

Objavio je da se razgovaralo o zajedničkim akcijama Ukrajine, Sjedinjenih Država "i partnera u očuvanju mira u Europi, sprječavanju daljnje eskalacije, reformama, deoligarhizaciji. Cijenimo nepokolebljivu potporu Ukrajini", prenosi Reuters.

Kopirati
Drag cursor here to close