Pitanje je sad?

Bi li Rusija priznala neovisnu Srpsku?

Moskva ima razumijevanja i kada je u pitanju članstvo BiH u Europskoj uniji i daje joj podršku na tom putu.
Vijesti / Politika | 26. 10. 2017. u 08:50 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ministar vanjskih poslova BiH Igor Crnadak rekao je kako nije siguran da bi Ruska Federacija podržala samostalnost Republike Srpske.

"Rusija snažno stoji iza Daytonskog sporazuma i ne dozvoljava bilo kakve nepravične stvari prema RS. Ali Rusija ipak podržava Bosnu i Hercegovinu kao državu", rekao je Crnadak za beogradsku Politiku.

Prema njegovim riječima, Moskva ima razumijevanja i kada je u pitanju članstvo BiH u Europskoj uniji i daje joj podršku na tom putu.

Na pitanje ide li RS u osamostaljivanje od BiH, Crnadak, koji je i potpredsjednik Partije demokratskog progresa, kaže kako se postavlja pitanje mogućeg, uzimajući u obzir i sve međunarodne okolnosti.

"Mi se trebamo zapitati: kad bi i političke strukture u RS tako i odlučile, tko bi nas podržao", rekao je Crnadak i dodao kako u Sarajevu 90 posto ljudi smatra da treba ukinuti entitete, jer bi po njima to bilo najbolje za BiH, a da u Banja Luci vjerojatno 90 posto građana misli kako bi bilo lijepo da smo mi nezavisna Republika Srpska.

Povodom odluke Skupštine RS da donese rezoluciju o vojnoj neutralnosti, Crnadak kaže da su svi za suradnju s NATO, ali da su svi u RS suglasni da ne trebaju biti članovi Alijanse.

"Naš je stav da RS i Srbija ne trebaju biti na različitim stranama oko ovog pitanja. I dok Srbija zauzima ovakvu poziciju, ne treba očekivati da će bilo tko u RS podržati ulazak BiH u NATO", rekao je Crnadak.

Kopirati
Drag cursor here to close