Pregovori

BH Blok želi za sebe funkciju gradonačelnika Mostara

Vijesti / Politika | 23. 01. 2021. u 18:20 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Mostaru je u subotu održan sastanak koalicije BH Bloka.

"BH Blok mora imati gradonačelnika jer vladajuća koalicija ima sve od portira pa nadalje i to je jedini mehanizam s koje možemo mijenjati stvari. Sve ostalo bi bilo pogubno da uđemo u dio vlasti gdje bi oni kreirali procese. Što se tiče podrške nije problem da SDA ili HDZ ili bilo tko drugi podrže naše kandidate, ali mi njihove nećemo", kazao je predsjednik mostarskog SDP-a Arman Zalihić.

Foto: Bljesak.info / BH. Blok u Mostaru

Što se tiče sastanaka s Koalicijom za Mostar BH Blok u ponedjeljak neće sudjelovati, jer kako kažu točka proračuna Mostara je utorak na Parlamentu BiH.

"Smatramo da je neprimjerno da nas netko zove na pregovore o uspostavi vlasti u Mostaru, a da sutradan da sa svojim partnerima, HDZ-om, pokušava usvojiti proračun Grada Mostara za cijelu godinu", kazao je Zalihić.

Kako su kazali, BH Blok će ovih dana predložiti kandidata za gradonačelnika Mostara. Osoba koja bude imala podršku svih sedam vijećnika BH Bloka bit će kandidat ili kandidatkinja za funkciju gradonačelnika.

Na novinarski upit o komentaru gostovanju Boške Ćavar u Podcastu Bura, Tarik Tanović iz Naše Stranke Mostar je zamolio novinare da ako imaju određena saznanja da istraže cijelu priču.

Arman Zalihić je kazao da su stavovi u podcastu osobni stavovi Boške Ćavar, na koje ima i pravo, ali ne i službeni stavovi BH. Bloka.

Podsjetimo, vijećnica Ćavar je kazala, između ostalog, kako je Komšić toliko zla nanio ne samo Hrvatima nego i državi i da u tri mandata nije saznao gdje su Široki Brijeg i Grude.

Početkom sljedećeg mjeseca trebala bi biti održana konstituirajuća sjednica novog saziva Gradskog vijeća Grada Mostara, a nju će sazvati najstariji izabrani član, 82-godišnji Tomislav Primorac iz HDZ BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close