Nakon uhićenja

Bećirović pokrenuo Skakinu smjenu s mjesta veleposlanika u Katru

Procedura će se, navode, provesti u skladu sa važećim propisima koje reguliraju ovu oblast, ''poštujući presumpciju nevinosti i nadležnosti pravosudnih organa BiH''.
Vijesti / Politika | 23. 05. 2023. u 16:44 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Član Predsjedništva BiH dDenis Bećirović je pokrenuo aktivnosti u vezi sa razrješenjem veleposlanika Bosne i Hercegovine u Državi Katar Abdulaha Skake'', priopćeno je iz Bećirevićevog ureda.

Procedura će se, navode, provesti u skladu sa važećim propisima koje reguliraju ovu oblast, ''poštujući presumpciju nevinosti i nadležnosti pravosudnih organa BiH''.

''Konačnu odluku o razrješenju ambasadora Skake i imenovanju novog veleposlanika će donijeti Predsjedništvo BiH u skladu sa svojim nadležnostim'', izjavila je Hoda Dedić, savjetnica za vanjsku politiku člana Predsjedništva BiH Denisa Bećirovića.

Podsjetimo, u okviru akcije "Vizionar" aktualni veleposlanik BiH u Katru i bivši gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka (SDA) priveden je u MUP KS, a nakon ispitivanja je lišen slboode.

Inače, u sklopu akcije su urađeni pretresi na nekoliko lokacija u Sarajevu, prilikom čega su pretreseni objekti više osumnjičenih osoba koje se dovode u vezu sa Skakom.

Riječ je o pretresima na više lokacija na području Kantona Sarajevo, a više osoba je privedeno u službene prostorije Uprave policije MUP-a KS.

"Akcija se provodi zbog sumnje u počinjenje više krivičnih djela, između ostalog: zloupotreba položaja, nesavjestan rad u službi, krivotvorenje službene isprave, davanje dara i drugih oblika koristi", rečeno je jutros iz MUP-a KS.

Kopirati
Drag cursor here to close